Stevens onder de indruk van 'gelegenheidsteam' Advocaat

Huub Stevens was na afloop onder de indruk van het jeugdige AZ van trainer Dick Advocaat. De trainer van PAOK Saloniki - dat net als AZ al zeker was van de volgende ronde – beschikte niet over zijn sterkste formatie en dat liet zich voelen in Griekenland. AZ plaatste zich na het 2-2 gelijkspel als groepshoofd voor de volgende ronde.

Stevens onder de indruk van 'gelegenheidsteam' Advocaat

Door diverse blessures was met name het middenveld van PAOK Saloniki verzwakt, terwijl Stevens in de voorhoede enkele spelers rust gaf. De conclusie na afloop was duidelijk. 'Wij kunnen niet zomaar een groot deel van ons team vrijaf geven', zei Stevens donderdagavond tijdens persconferentie na afloop.

'Dat AZ dat wel kan en dan nog een prima team op de been kan brengen, zegt iets over de kracht van de selectie', aldus de Nederlandse oefenmeester. Trainer Dick Advocaat wijzigde zijn ploeg op liefst tien plaatsen. Van de beoogde basisformatie stond alleen gelegenheidsaanvoerder Nemanja Gudelj aan de aftrap. 'Dit elftal heeft me zeker verrast', bekende Advocaat voor de camera's van RTL 7.

AZ eindigde op basis van onderling resultaat boven de Grieken. Daardoor geniet AZ een beschermde status tijdens de loting van aanstaande maandag, terwijl Ajax wellicht een zware opgave wacht. Ajax behoort, net als Juventus, tot de slechtste nummers drie van de groepsfase van de Champions League.

De loting wordt verricht op maandag 16 december om 13.00 uur in het Zwitserse Nyon.

Bekijk hier al onze video's