De Boer laat Van der Hoorn staan: 'Hij is er klaar voor'

Ondanks zijn ongelukkige rol tijdens het Champions League-duel met AC Milan (1-1) van dinsdag staat Mike van der Hoorn zondag in de basis bij Ajax. De centrumverdediger vervangt tegen zijn voormalige werkgever FC Utrecht Niklas Moisander.

De Boer laat Van der Hoorn staan: 'Hij is er klaar voor'

Moisander liep tegen Milan een blessure op en kan daardoor niet meespelen tegen Utrecht. Net als tegen Milan is Van der Hoorn zijn vervanger. 'Van der Hoorn speelt dus tegen zijn oude clubje. Ik denk dat hij er klaar voor is', aldus Frank de Boer. De trainer van Ajax neemt Van der Hoorn niets kwalijk na het duel met Milan, waarin hij in de slotfase een strafschop veroorzaakte na een worsteling met Mario Balotelli.

'Ik heb er kort met hem over gesproken. Mike moet beseffen dat hij niets verkeerd deed. Misschien had hij eerder voor Balotelli kunnen komen, maar hij hoeft zich de strafschop niet aan te rekenen', gaat De Boer verder. De oefenmeester hoopt dat Lerin Duarte, die met een lichte blessure kampt, zondag kan spelen tegen Utrecht. 'Dat wordt zaterdag pas duidelijk. Hij begint steeds meer zijn stempel te drukken op het elftal.' Christian Poulsen is in ieder geval wel inzetbaar.

De Boer verwacht dat Utrecht zondag met het mes tussen de tanden aantreedt in Amsterdam. 'Zij kunnen tegen Ajax altijd iets speciaals naar boven halen. Ik herinner me de met 6-4 verloren wedstrijd van twee jaar geleden. Dat was een fantastisch duel, maar in de periode erna won Utrecht niets meer. Het zijn bijzondere wedstrijden, want spelers zetten een stapje extra.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen