De Boer: 'Het was geen strafschop, maar ippon van Balotelli'

Frank de Boer sprak na afloop van het gelijkspel tegen AC Milan (1-1) van een fout van het arbitrale zestal. De trainer van Ajax vond een remise gezien het spelbeeld weliswaar terecht, maar was absoluut niet te spreken over de toegekende strafschop ver in blessuretijd.

De Boer: 'Het was geen strafschop, maar ippon van Balotelli'

'Wat Balotelli deed, was een judovorm. Het leek een soort van ippon. Ik vond het absoluut geen penalty. Balotelli pakte Mike ook vast en trok hem met twee handen achterover', aldus De Boer in gesprek met de NOS over het duw- en trekwerk tussen Ajax-verdediger Mike van der Hoorn en Milan-speler Mario Balotelli.

Desondanks verweet de oefenmeester zijn ploeg het onnodige puntenverlies. 'Je staat 1-0 voor met nog twee minuten te gaan, dat mag je nooit meer uit handen geven.' Toch kon De Boer leven met de uitslag gezien het spelbeeld. 'Dat zeker, maar zo werkt het niet in de wetten van het topvoetbal. De eerste helft waren we beter, de tweede niet. Toen waren we weer te slordig. Dat was jammer, want er lagen ruimtes', meende de coach van de Amsterdammers.

Desalniettemin blijft de doelstelling van de regerend kampioen van Nederland helder. De Boer: 'Wij gaan nog steeds voor de derde plaats en houden de tweede plaats met een schuin oog in de gaten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen