Basisplekken Van Dijk en De Jong, Boerrigter niet bij Celtic

De eerste speeldag van de tweede speelronde in de Champions League start om 20.45 uur met twee Nederlanders in buitenlandse dienst aan de aftrap. Daarnaast is er nog een landgenoot die plaats neemt op de reservebank. Blessureleed voorkomt een grotere inbreng van de Nederlanders die uitkomen in de diverse Europese competities.

Basisplekken Van Dijk en De Jong, Boerrigter niet bij Celtic

Marco van Ginkel is één van hen. De middenvelder maakte twee weken geleden nog zijn debuut namens Chelsea in het miljoenenbal. Echter, daags na zijn eerste Champions League-optreden liep Van Ginkel, die deze zomer de overkwam van Vitesse, een zware knieblessure op in het League Cup-duel met Swindon Town (2-0 winst Chelsea).

De tweevoudige Oranje-international scheurde al na tien minuten een kruisband af, waardoor zijn stormachtige ontwikkeling een abrupte halt werd toe geroepen. Behalve de onfortuinlijke Van Ginkel zijn ook de geblesseerden Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) en Ibrahim Afellay (Barcelona) nog altijd niet inzetbaar.

Wel inzetbaar is Virgil van Dijk, die net als in het eerste groepsduel met AC Milan (2-0 nederlaag) in het hart van de defensie start. Opvallende afwezige in de wedstrijdselectie van Celtic-manager Neil Lennon is aanvaller Derk Boerrigter, die vanwege enkelklachten toch niet inzetbaar is. Daags voor het treffen met Barcelona gaf de aanvaller nog te kennen uit te kijken naar deze 'speciale wedstrijd', maar ook een invalbeurt behoort voor de voormalige Ajacied niet tot de mogelijkheden.

In de andere confrontatie van Groep H, de poule waar ook AC Milan en Ajax uitkomen, vinden we de tweede basisklant. Waar Urby Emanuelson op de bank begint tegen Ajax, is Nigel de Jong (foto) present op het middenveld van AC Milan. Verder ruimde Milan-coach Massimiliano Allegri voor het duel in de Amsterdam Arena basisplaatsen in voor de aanvallers Valter Birsa, Robinho en natuurlijk Mario Balotelli.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen