De Boer kiest met Poulsen voor defensiever middenveld

Frank de Boer kiest in de uitwedstrijd tegen Steaua Boekarest voor meer defensieve zekerheid. De trainer van Ajax heeft op het middenveld een plek in geruimd voor verdedigende middenvelder Christian Poulsen. Het opstellen van de controleur gaat ten koste van Lasse Schøne, die in het met 2-0 gewonnen thuisduel met Steaua nog als aanvallende middenvelder opgesteld stond.

De Boer kiest met Poulsen voor defensiever middenveld

Ook afgelopen zondag tegen RKC Waalwijk startte Schøne. Hij vergezelde toen Poulsen en Christian Eriksen op het middenveld. Ditmaal is Siem de Jong de derde man in de middenlinie. Daardoor is er in de spits weer ruimte voor Kolbeinn Sigthórsson, die wordt geflankeerd door Isaac Cuenca en Viktor Fischer.

Achterin verandert er niets ten opzichte van de twee laatste officiële optredens van de Amsterdammers. Kenneth Vermeer staat op doel, terwijl Ricardo van Rhijn, Toby Alderweireld, Niklas Moisander en Danny Blind de achterhoede vormen.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind: De Jong, Poulsen, Eriksen; Cuenca, Sigthórsson, Fischer.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen