De Boer kiest Bojan als spits, Van Beek vervangt De Vrij

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft zijn startopstelling ten opzichte van de thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen PSV (1-0) op liefst vier plaatsen gewijzigd. Collega-coach Ronald Koeman voerde noodgedwongen één verandering door bij Feyenoord.

De Boer kiest Bojan als spits, Van Beek vervangt De Vrij

Ajax was afgelopen zondag te sterk voor PSV dankzij een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson, maar de IJslander zit woensdagavond bij de aftrap van De Klassieker op de bank. Bojan Krkic (foto) staat om 20.45 uur als diepste spits opgesteld. Die rol is niet vreemd voor hem. In de Champions League-wedstrijd op bezoek bij AC Milan (0-0) was de Spanjaard ook al de frontman van de Amsterdammers.

Volgens afspraak staat Kenneth Vermeer in het bekertoernooi onder de lat. Ook tegen Feyenoord is dat het geval. Eerste doelman Jasper Cillessen zit op de bank, net als Niklas Moisander en Thulani Serero. Zij waren tegen PSV nog basisspelers, maar Stefano Denswil en Lerin Duarte nemen hun posities in respectievelijk de verdediging en op het middenveld over.

Bij Feyenoord staat ten opzichte van het met 5-2 gewonnen uitduel met FC Utrecht slechts één nieuw gezicht in de basisopstelling. Sven van Beek vormt samen met Joris Mathijsen het hart van de defensie, omdat Stefan de Vrij in december in het bekerduel met Heracles Almelo twee gele kaarten kreeg. Saillant detail: Van Beek beleefde eerder dit jaar zijn Eredivisiedebuut in De Arena. Toen deed hij dat nog als rechtsback, als vervanger van de geblesseerde Daryl Janmaat.

Opstelling Ajax: Vermeer; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Boilesen; Klaassen, Blind, Duarte; Schöne, Bojan, Fischer.

Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, Van Beek, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Schaken, Pellè, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.