'In de bovenkamer van Klaassen zit het wel goed'

Reacties

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan de kwartfinale van de beker tegen Feyenoord werd Ajax-trainer Frank de Boer gevraagd naar de toekomst van Davy Klaassen. De dit seizoen definitief doorgebroken middenvelder van Ajax wordt veelvuldig vergeleken met niemand minder dan Dennis Bergkamp.

'In de bovenkamer van Klaassen zit het wel goed'

Bergkamp, momenteel assistent van De Boer, schitterde in het verleden in Amsterdam. Vanwege zijn manier van spelen, diepgang en techniek wordt Klaassen met zijn voorganger vergeleken. 'En dat snap ik wel. Al doen we dat natuurlijk heel snel: het vergelijken van de huidige spelers met spelers uit het verleden. Het is ook niet zo dat hij nu dat hoge niveau al moet halen', aldus De Boer.

De Boer verwacht niet dat dergelijke vergelijkingen Klaassen van zijn stuk brengen. 'Nee, hoor daar is hij nuchter genoeg voor. In zijn bovenkamer zit het wel goed. Of Klaassen het niveau van Bergkamp kan halen? Dat weet ik niet. Hij kàn wel ver komen, misschien wel zover als Bergkamp.'

Klaassen ligt momenteel nog vast tot  medio 2016, maar Ajax wil graag de verbintenis van de talentvolle middenvelder openbreken. De twintigjarige Hilversummer kwam dit seizoen tot zeven goals in elf competitiewedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.