Ajax beloont doorbraak talenten met verbeterd contract

De Ajax-directie gaat de contracten van de dit seizoen doorgebroken talenten opwaarderen. De betreffende spelers liggen al voor langere tijd vast, maar de meesten tekenden hun contracten in een periode dat ze nog niet in het eerste elftal speelden.

Ajax beloont doorbraak talenten met verbeterd contract

'We willen hun salaris aanpassen aan hun nieuwe situatie', legt voetbaldirecteur Marc Overmars uit aan Voetbal International. 'De jonge spelers die het goed doen, moeten op financieel gebied op hetzelfde niveau komen te zitten. We willen sowieso dat de salarissen binnen de selectie een beetje bij elkaar in de buurt blijven. Anders krijg je scheve gezichten in de kleedkamer.'

Daarmee breekt Ajax met het verleden. Ten tijde van de vorige directies waren de salarisverschillen groot, waarbij aangekochte spelers aanmerkelijk meer verdienden dan zelfopgeleide talenten. Vorige week opende Ajax de gesprekken met Stefano Denswil, wiens huidige verbintenis loopt tot medio 2015, met een eenzijdige optie tot 2016.

Hoewel Overmars geen namen wil noemen, is het duidelijk dat ook Davy Klaassen en Joël Veltman (foto) kandidaat zijn om een verbeterd contract te krijgen. Beide jongelingen maken de laatste weken indruk bij de landskampioen. Klaassen signeerde eind 2011 een contract tot medio 2016, Veltman tekende een half jaar geleden bij tot de zomer van 2017.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen