Allegri vreest duel met Ajax: 'Zo win je geen wedstrijden'

Het gelijkspel tegen Livorno (2-2) bood AC Milan weinig houvast richting de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Ajax van woensdagavond. Trainer Massimiliano Allegri is ontevreden over de wedstrijdinstelling van zijn elftal.

Allegri vreest duel met Ajax: 'Zo win je geen wedstrijden'

Milan was tegen degrdatiekandidaat Livorno grote delen van de wedstrijd de mindere partij, tot boosheid van Allegri, die de echte wil om te winnen niet zag. 'Het ontbrak ons aan vastberadenheid', stelde hij na de wedstrijd, zijn honderdste als coach van de Rossoneri, vast. Milan staat na het treffen met Livorno achtste met 22 punten minder dan koploper Juventus.

Veel hoop op betere tijden heeft Allegri niet. 'Als je met zo'n instelling aan een wedstrijd begint, wordt het heel lastig om te winnen', vervolgde de oefenmeester. Vooral over de defensie, het hele seizoen al de achilleshiel van Milan, was Allegri niet te spreken. 'Onze verdedigende tekortkomingen zijn ons duur komen te staan', aldus de trainer, die op de linksbackpositie een plek voor Urby Emanuelson had ingeruimd. Nigel de Jong speelde als controlerende middenvelder.

Milan zal veel beter voor de dag moeten komen tegen Ajax om kans te maken op overwintering in de Champions League, voorspelde Allegri. 'Mijn spelers moeten begrijpen dat als ze niet dezelfde inzet tonen als hun tegenstander, dat hun individuele kwaliteiten het verschil niet zullen maken.'

In tegenstelling tot Milan kende Ajax met een 4-0 overwinning op NAC Breda zaterdagavond wel een uitstekende generale repetitie voor de kraker in het miljoenenbal. 'Ze zijn bezig aan een uitstekende reeks', erkende Allegri. 'Ajax' elftal staat bol van de techniek. We moeten tegen Ajax een hoog niveau halen en bovenal doelpunten maken.' Milan kwalificeert zich woensdag voor de laatste zestien van de Champions League als het wint of gelijkspeelt tegen Ajax. Voor de Amsterdammers volstaat alleen een zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen