Klaassen gaat voor stunt: 'Ik heb nu al zin in AC Milan'

Davy Klaassen kijkt na zijn uitstekende optreden tegen NAC Breda (4-0 winst) uit naar de eerstkomende tegenstander: AC Milan. De middenvelder van Ajax staat te popelen en ziet kansen voor een goed resultaat.

Klaassen gaat voor stunt: 'Ik heb nu al zin in AC Milan'

'We moeten tegen Milan gewoon ons eigen ding doen', zegt Klaassen tegenover Fox Sports over de beslissende Champions League-wedstrijd van woensdag. 'Als we dat doen kan er wel eens iets moois gebeuren daar. Wij weten in ieder geval waar we toe in staat zijn, ook tegen de grote clubs.'

Klaassen liet in de voorgaande groepswedstrijd van de Champions League tegen Barcelona (2-1 winst) zien dat trainer Frank de Boer op hem kan bouwen. Zaterdagavond, tegen NAC Breda, toonde de middenvelder ook aan zijn ploeg bij de hand te kunnen nemen door drie van de vier treffers voor zijn rekening te nemen.

'Mijn eerste hattrick in de Eredivisie', aldus Klaassen. 'Of ik in topvorm ben weet ik niet. Dat is lastig vast te stellen. Een mindere wedstrijd en men zegt dat je uit vorm bent. Maar goed, je ziet gewoon dat de ploeg lekker draait en dat de spelers lekker in hun vel zitten.'

Woensdag 11 december moeten AC Milan en Ajax in San Siro uit gaan maken wie het Europese seizoen vervolgt in de Champions League en welke club zich op moet maken voor de Europa League. De thuisploeg is in het voordeel. Milan haalde uit de eerste vijf groepswedstrijden een punt meer dan de Amsterdammers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen