Gretige Van Beek: 'Raak niet in de war van Ajax-uit'

Reacties

Sven van Beek maakte begin dit seizoen als rechtsback zijn Eredivisiedebuut in De Klassieker. Woensdag lonkt bij het bekerbezoek aan Ajax opnieuw een basisplaats voor de negentienjarige verdediger, omdat Stefan de Vrij geschorst is.

Gretige Van Beek: 'Raak niet in de war van Ajax-uit'

De Vrij kreeg in december twee gele kaarten tijdens het na penalty's gewonnen duel in de achtste finales met Heracles Almelo en is daardoor geschorst voor de kraker in De Arena. Trainer Ronald Koeman heeft twee opties om zijn afwezigheid op te vangen: Bruno Martins Indi doorschuiven naar het centrum en Miquel Nelom linksback zetten of Van Beek in het centrum laten opdraven.

De Arena is voor Van Beek bekend terrein. Op 18 augustus werd hij als rechtsback voor de leeuwen gegooid in Amsterdam. 'Maar ik raak niet snel in de war, dus toen ik Daryl Janmaat moest vervangen tegen Ajax werd ik daar niet nerveus van. We verloren daar (1-2, red.), maar persoonlijk heb ik niet slecht gespeeld. Dat ik daar op de been bleef, gaf me vertrouwen. Want lastiger dan Ajax-uit wordt het niet', zei hij eerder al tegen Voetbal International.

Sven van Beek duelleert met Viktor Fischer tijdens zijn Eredivisiedebuut op 18 augustus tegen Ajax.
Sven van Beek duelleert met Viktor Fischer tijdens zijn Eredivisiedebuut op 18 augustus tegen Ajax.

Van Beek mocht op 8 december in de uitwedstrijd tegen Heerenveen (2-1 winst) al aan het grote werk ruiken als centrumverdediger. Koeman ziet in de Gouwenaar dan ook de natuurlijke opvolger van De Vrij, mocht de Oranje-international in de zomer worden verkocht. Intern heeft de vijftigjarige oefenmeester aangegeven dat Feyenoord nog jarenlang vooruit kan met Van Beek en zijn generatiegenoot Terence Kongolo.

Zolang De Vrij er nog is, schikt Van Beek zich in zijn rol. 'Wanneer je als jonge jongen bij de selectie van een topclub komt, weet je dat je op je beurt moet wachten. Mijn voordeel is dat De Vrij de enige rechtsbenige centrale verdediger is. Als er met hem iets gebeurt, komt de trainer automatisch bij mij terecht.' Nu dat moment daar is staat Van Beek te popelen om het strijdtoneel in de Arena te betreden. 'Als Koeman me nodig heeft, zal ik er staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.