Scorende Schaken: 'Tijd om eens te winnen in de Arena'

Reacties

Ruben Schaken wil een einde maken aan een dramatische serie van Feyenoord tegen Ajax in de Amsterdam Arena. De aanvaller van de Rotterdammers meent dat het vertrouwen in ieder geval aanwezig is in de aanloop naar de kwartfinale van het bekertoernooi.

Scorende Schaken: 'Tijd om eens te winnen in de Arena'

Feyenoord won zondag mede door twee goals van Schaken met liefst 5-2 bij FC Utrecht. Direct na die zege liet de vleugelspits weten zijn criticasters de mond gesnoerd te hebben. 'Tegen Utrecht was vrijwel onze hele wedstrijd goed, op die twee tegengoals na dan. Voor mij was het lekker dat ik twee keer scoorde. Maar goed, daar moeten we niet meer bij stilstaan. Zo lang moet je niet nagenieten, we moeten er meteen weer staan. En het vertrouwen in een goede afloop is er zeker.'

'Ik verwacht een hele mooie wedstrijd, hopelijk trekken wij aan het langste eind', spreekt de aanvaller op de clubwebsite zijn hoop op een goed resultaat uit. 'De beker is heel belangrijk voor ons, zeker nu we zover zijn gekomen. De laatste jaren hebben we helaas niet gewonnen in Amsterdam, hopelijk kunnen we daar nu verandering in brengen.'

Tien keer niks
Schaken slaat met zijn zinsnede over de resultaten van de laatste jaren de spijker op de kop. Al tien keer bleef Feyenoord in het stadion van de aartsrivaal zonder zege op Ajax. Op 28 augustus 2005 werd voor het laatst gewonnen. In de tien optredens na die 1-2 competitiezege werd liefst negen keer verloren en maar één keer gelijkgespeeld: op 23 oktober 2011.

Infostrada Sports meldt zelfs dat Feyenoord bij het uitblijven van een overwinning, die een plek bij de laatste vier in het bekertoernooi op zou leveren, een negatief record evenaart. Tussen 1975 en 1985 bleef de club uit Rotterdam ook al elf wedstrijden op rij zonder winst op Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.