De Boer gefrustreerd over verval Ajax na rust

Frank de Boer vond dat Ajax heel goed speelde in de eerste helft, maar de trainer van de Amsterdammers baalde dat zijn elftal na rust Go Ahead Eagles in het zadel hielp.

'Ik heb in de eerste helft een heel goed Ajax gezien', zei De Boer na de moeizame 2-1 zege tegen FOX Sports. 'Dat hebben we helaas niet beloond met meerdere goals, maar na rust verliezen we - net als tegen AZ - de grip op de wedstrijd. Daardoor kreeg Go Ahead de hoop dat er wat te halen was. Dat die 1-1 via een zondagsschot valt, hebben we over onszelf afgeroepen.'

Een fout van Ajax-huurling Mickey van der Hart leverde de Amsterdammers uiteindelijk toch de zege op. 'Zo zijn we niet vaak aan drie punten gekomen', concludeerde De Boer, die Van der Hart direct moed insprak. 'Het is verschrikkelijk voor een doelman om dit mee te maken. Er zat een aardige hobbel in het veld, hij kan hier helemaal niets aan doen. Dit is zeer sneu voor hem, want Mickey heeft een puike wedstrijd gespeeld.'

Door de zege is de marge van nummer twee Ajax op Feyenoord, dat derde staat, nu vijf punten. Bovendien kwam een einde aan een reeks van drie duels (G1, V2) zonder zege én doelpunten. Toch wilde De Boer nog niet te hoog van de toren blazen. 'Dit is een stap in de goede richting, maar we moeten ons goede spel nu negentig minuten zien vol te houden. Dat is ons voornaamste doel. Dan komen de punten daarna vanzelf.'