Cvitanich en Xavi houden Nice en Barça in evenwicht

Barcelona heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen niet in een overwinning omgezet. Op bezoek bij Olympique Nice was er een penalty van Xavi voor nodig om de openingstreffer van Darío Cvitanich ongedaan te maken: 1-1.

Cvitanich had Nice in de eerste helft ook vanaf de penaltystip op voorsprong gezet, na een overtreding van Gerard Piqué. Het was de beloning van de sterke start van de Franse thuisclub, die in de openingsfase alle mogelijkheden op haar naam schreef.

Pas toen Xavi na rust in het veld kwam kreeg de ploeg van trainer Luis Enrique weer wat terug van het vertrouwde gezicht. Ruim twintig minuten na zijn entree zette de 34-jarige spelmaker Barcelona op gelijke hoogte.

Vervolgens gingen de Catalanen nog op jacht naar de winnende treffer, maar onder anderen Gerard Delofeu, Ivan Rakitic, Alen Halilovic en Marc Bartra lieten na de tweede Barça-treffer van de avond op het scorebord te zetten.

Overigens was Ibrahim Afellay een van de weinige spelers die de gehele wedstrijd op de bank bleef. Luis Enrique zei eerder tijdens de voorbereiding nog dat de 28-jarige aanvallende middenvelder een kans krijgt in Camp Nou om speelminuten te strijden.