Cruciale rol Van der Vaart bij handhaving HSV

Reacties

De ontlading was enorm bij Hamburger SV, dat zich bibberend bij Greuther Fürth verzekerde van nog een jaar in de Bundesliga (1-1).

Cruciale rol Van der Vaart bij handhaving HSV

Na de tegenvallende eerste wedstrijd van donderdag – met 0-0 kwam HSV nog goed weg – moest het gebeuren in Fürth om toch een positief einde te geven aan het slechtste seizoen in de clubhistorie. Opnieuw was het optreden allerminst overtuigend, maar het gewenste resultaat werd bereikt.

De 1-1 was genoeg om de Bundesliga-status te behouden ten koste van Greuther Fürth, de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Op grond van op vreemde bodem gescoorde doelpunten kon HSV het feestje vieren. Rafael van der Vaart stond aan de basis van de cruciale treffer in de tweede wedstrijd.

Uit een corner van de Oranje-international kopte Pierre-Michel Lasogga de 0-1 binnen. De opsteker na bijna een kwartier voor HSV bleek de doodsteek voor Greuther Fürth. De formatie van trainer Frank Kramer kwam niet verder dan de gelijkmaker van Stephan Fürster in de 59ste minuut.

In het resterende half uur bleef de 2-1 HSV bespaard. Daarbij kropen Die Rothosen  enkele keren door het oog van de naald. Keeper Jarolav Drobny hield zijn ploeg op de been, en Hamburg zo in de Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.