Geen twijfel bij Van der Vaart: 'We gaan ons handhaven'

Reacties

De toekomst van Hamburger SV in de Bundesliga hangt aan een zijden draadje. Donderdagavond speelde de club van Rafael van der Vaart op eigen veld met 0-0 gelijk tegen Greuther Fürth, dat de Bundesliga-Dino in leven hield ondanks enkele goede kansen. Van der Vaart blijft optimistisch.

Geen twijfel bij Van der Vaart: 'We gaan ons handhaven'

'Het belangrijkste is dat we geen tegendoelpunt hebben gekregen', vertelt Van der Vaart op de clubwebsite van HSV na afloop van het promotie/degradatieduel, waarin de nummer zestien van de Bundesliga zichzelf gelukkig mocht prijzen dat een nederlaag uitbleef.

Ook Van der Vaart beseft dat hij en zijn ploeggenoten goed wegkwamen met een doelpuntloze remise tegen de nummer drie van de Tweede Bundesliga. 'In de eerste helft hebben we het onszelf moeilijk gemaakt en niet goed gespeeld. In de tweede helft werd het duidelijk beter.'

En dat biedt de aanvoerder van Die Rothosen vertrouwen op een goede afloop. 'Zondag moeten we onszelf verzekeren van lijfsbehoud. Met onze fantastische aanhang achter ons gaat dat ons ook lukken', aldus de Oranje-international, die zich na dat duel meldt bij bondscoach Louis van Gaal.

Rafael van der Vaart kon donderdag geen doorbraak forceren. Hier vecht hij een duel uit met Greuther Fürth-middenvelder Stephan Fürstner.
Rafael van der Vaart kon donderdag geen doorbraak forceren. Hier vecht hij een duel uit met Greuther Fürth-middenvelder Stephan Fürstner.

Ook trainer Mirko Slomka is daarvan overtuigd ondanks het ook volgens hem teleurstellende optreden in de eerste helft. 'In uitwedstrijden zijn we altijd wel goed voor een doelpunt en de stemming in de kleedkamer was strijdvaardig.'

Slomka ziet daarbij een belangrijke rol weggelegd voor Van der Vaart, die met zijn spelhervattingen doorgaans voor veel gevaar zorgt. 'Daar hebben we vandaag te weinig uitgehaald. Normaal gesproken ligt daar onze kracht', aldus de Duitse oefenmeester, die nog niet wanhoopt. 'Het wordt zondag in ieder geval spannend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.