Cristiano Ronaldo dit seizoen beste schutter in Europa

Reacties

Met de Champions League-finale van afgelopen zaterdag is er in het clubvoetbal van de grootste Europese competities een einde gekomen aan het seizoen 2013/14. Geen enkele speler was de voorbije maanden zo productief als Real Madrid-aanvaller Cristiano Ronaldo.

Cristiano Ronaldo dit seizoen beste schutter in Europa

Cristiano Ronaldo finishte het seizoen afgelopen zaterdag met zijn benutte strafschop tegen Atlético Madrid (4-1 winst) op 51 treffers in 47 officiële wedstrijden., meer dan welke andere speler ook in de top15 van Europese competities.

Red Bull Salzburg-aanvaller Jonathan Soriano, in februari van dit jaar nog de beul van Ajax met drie treffers in de twee onderlinge Europa League-duels, eiste een tweede plek voor zich op. De Spaanse spits was deze jaargang in 43 officiële wedstrijden goed voor 48 treffers.

Lionel Messi (Barcelona) en Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain) eindigden met elk 41 doelpunten op een gedeelde derde plaats. Beide geweldenaars kwamen dit seizoen tot 46 officiële optredens voor hun club.

Arjen Robben was deze jaargang met 21 doelpunten de meest trefzekere Nederlander op de Europese velden. De sterspeler van Oranje maakte namens Bayern München elf goals in de Bundesliga, vier in het bekertoernooi, vier in de Champions League en twee in de strijd om de Duitse Super Cup. Hij had er 45 wedstrijden voor nodig.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.