Costa Rica ziet roulerend Engeland toch als favoriet

Reacties

Nu Engeland al is uitgeschakeld gooit Roy Hodgson zijn elftal volledig door elkaar. De Engelse bondscoach laat alleen Gary Cahill en Daniel Sturridge staan en wil verder de bankzitters een kans geven op een groot podium te laten zien wat ze waard zijn als international. Desondanks ziet tegenstander Costa Rica de Engelsen nog altijd als favoriet.

Costa Rica ziet roulerend Engeland toch als favoriet

Engeland verloor van zowel Italië (1-2) als Uruguay (1-2) en kon na twee wedstrijden zijn koffers dus al pakken. Dinsdag wacht echter nog wel de wedstrijd tegen het al geplaatste Costa Rica, dat verrassende zeges boekte op Uruguay (3-1) en Italië (1-0). Hoewel Hodgson de wedstrijd nog uiterst serieus neemt, gaat hij schuiven in zijn elftal.

'Ik wilde dat zoveel mogelijk spelers huiswaarts keren van dit toernooi met speelminuten in de benen', lichtte Hodgson zijn keuze toe om alleen Cahill en Sturridge te laten staan. 'Natuurlijk weten we dat de fans enorm teleurgesteld zijn, maar ze zijn ons wel blijven steunen. Tegen Costa Rica moeten we in ieder geval iets van die steun terugbetalen. Al is het alleen maar omdat het een wedstrijd betreft op het grootste podium van allemaal: het WK.'

Desondanks begint Engeland met een compleet ander elftal aan het slotstuk van het teleurstellend verlopen WK. Joe Hart maakt onder de lat plaats voor Ben Foster, terwijl Cahill in de defensie gezelschap krijgt van Phil Jones, Chris Smalling en Luke Shaw. Sturridge wordt op zijn beurt vanaf het middenveld ondersteund door James Milner, Frank Lampard, Jack Wilshere, Ross Barkley en Adam Lallana.

Steven Gerrard en Wayne Rooney druipen teleurgesteld af nadat ze Engeland tegen het Uruguay van Luis Suarez niet hebben kunnen behoeden voor uitschakeling.
Steven Gerrard en Wayne Rooney druipen teleurgesteld af nadat ze Engeland tegen het Uruguay van Luis Suarez niet hebben kunnen behoeden voor uitschakeling.

'Als je op een WK hebt gefaald, is de laatste wedstrijd er één die als leidraad kan dienen voor de toekomst. Het is voor de spelers een geweldige kans te laten zien dat we wel degelijk meekunnen op dit niveau', lichtte Hodgson zijn keuze toe. Daarmee haakt hij ook in op de discussie die in Engeland rondzingt over de Premier League, waarin het teveel aan buitenlanders een ruime keuze aan kandidaten voor de Engelse nationale ploeg zou blokkeren.

Costa Rica
Zulke zorgen kent Costa Rica allerminst in aanloop naar het derde groepsduel. Bondscoach Jorge Luis Pinto rekent op een nieuw succes, al heeft hij respect voor Engeland. 'Zij blijven de favoriet. Als ontdekkers van het voetbal mogen ze niet zonder punt naar huis. Ze zullen hun eer willen verdedigen. Ze zullen alles geven.'

Pinto houdt daarom vast aan de behoudende tactiek die zes punten opleverde in de eerste twee duels. 'We blijven met beide voeten op de grond. Het is geen geheim dat hard werken de basis is van ons succes. Ik verwacht opnieuw tactische discipline van mijn spelers. Want we willen meer. We willen de groepswinst. Dat hebben we verdiend.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.