Conte gaat voor Europa League: 'Serie A bestaat nu niet'

Reacties

Trainer Antonio Conte vereist volledige toewijding van zijn Juventus in de kwartfinale van de Europa League. Donderdag is in Turijn om 21.05 uur de aftrap van de return tegen Olympique Lyon. 'De Serie A bestaat nu niet.'

Conte gaat voor Europa League: 'Serie A bestaat nu niet'

Na de 0-1 van vorige week donderdag in Frankrijk is De Oude Dame dicht bij een plaats bij de beste vier van het toernooi. 'Het zou voor ons veel prestige opleveren als we de halve finale bereiken. Laten we niet vergeten dat het zes jaar geleden is dat een Italiaanse club het zo ver schopt', refereert de oefenmeester aan Fiorentina. De ploeg uit Florence verloor op 24 april 2008 in de halve eindstrijd van Glasgow Rangers via een penaltyreeks.

Conte was vol lof over zijn Franse middenvelder Paul Pogba. 'Hij is psychisch, technisch en tactisch sterker geworden sinds zijn komst', weet de 44-jarige trainer. 'Paul heeft grote stappen gezet, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering.' Of aanvaller Carlos Tévez meespeelt in de return tegen Lyon, liet Conte in het midden. 'Wij weten heel goed hoe onze spelers mentaal en fysiek ervoor staan. Daar worden we voor betaald.' Waarschijnlijk neemt hij donderdagavond een besluit over het opstellen van de Argentijnse spits.

Cáceres
Juventus-verrdediger Mártin Cáceres kijkt uit naar de return tegen de Fransen. 'We zijn erg blij dat we uitkomen in de Europa League', aldus de Uruguayaan. 'Deze wedstrijd tegen Olympique Lyon is erg belangrijk voor ons. Pas ná dit duel kijken we weer naar de competitie.'

De topclub uit Turijn strijdt dit seizoen nog om twee prijzen. In de Italiaanse competitie staat het elftal, met nog zes wedstrijden op het programma, acht punten voor op nummer twee AS Roma. Ook het winnen van de Europa League is dus nog mogelijk. Eerder dit seizoen won Juve al de Italiaanse Supercoppa. Op 18 augustus 2013 versloeg het Lazio met 4-0.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.