Juve blijft op koers voor puntenrecord na simpele zege

Reacties

Juventus slaat weer een gat van acht punten met achtervolger AS Roma dankzij een moeiteloze overwinning op Livorno: 2-0. Door de driepunter ligt De Oude Dame bovendien nog op koers voor het puntenrecord in de Serie A.

Juve blijft op koers voor puntenrecord na simpele zege

In eigen huis had Juve geen kind aan Livorno, dat alle zeilen bij moet zetten om niet al na een seizoen uit de Serie A te degraderen. In de 32ste minuut greep Juventus de leiding. Na een pass van Carlos Tévez draaide Fernando Llorente weg bij zijn directe tegenstander en knalde hij hard en hoog raak.

Drie minuten later nam Llorente ook de 2-0 voor zijn rekening. De Bask kopte raak na een corner van Andrea Pirlo. In de tweede helft kwam Juventus geen moment meer in de problemen. De spelers uit Turijn tikten de bal rustig rond, zonder daarbij gevaarlijk te worden.

Door de zege heeft Juventus 84 punten uit 32 wedstrijden. Indien de club zijn laatste zes wedstrijden allemaal wint, kan het de jaargang afsluiten met 102 punten. Daarmee zou Juve het puntenrecord van Internazionale uit 2007 (97) verbreken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.