Conte bestrijdt commercieel belang bij oproep 'Super Mario'

Reacties

Antonio Conte ergert zich aan de ophef die in de Italiaanse pers is ontstaan over het nu wel oproepen van Mario Balotelli voor de Italiaanse ploeg. De bondscoach wilde niets weten van eventuele achterliggende redenen die niets met de sportieve gronden te maken zouden hebben.

Conte bestrijdt commercieel belang bij oproep 'Super Mario'

Conte nam de Liverpool-spits op in zijn selectie voor de duels met Kroatië (EK-kwalificatie) en Albanië (vriendschappelijk). De voormalige succescoach van Juventus liet Super Mario sinds zijn aanstelling als bondscoach afgelopen zomer steevast links liggen, wat goed uitpakte voor onder anderen Graziano Pellè. De spits van Southampton maakte vorige maand tegen Malta (0-1) zijn debuut en was direct trefzeker. 

Tijdens een persconferentie werd gevraagd of, zoals gefluisterd wordt in Italië, bepaalde sponsoren invloed hebben gehad op het voor het eerst selecteren van het enfant terrible door Conte. De coach reageerde geprikkeld. 'Laten we het nu maar over serieuze dingen gaan hebben', wilde hij daar niet langer op doorgaan.

'Een maand geleden moest ik uitleggen waarom Mario er niet bij zat en nu waarom hij wél uitgenodigd is', bagatelliseerde Conte de ophef. 'Júllie praten vooral over hem. Het is ook geen privékwestie, Mario is simpelweg een van de vijf aanvallers en niets meer of minder dan andere internationals of opgeroepen spelers. Als hij het deze week goed doet, kan hij spelen. Zo niet, dan kan hij op de bank of de tribune terechtkomen. Zo simpel is het.'

Dat Balotelli juist opgeroepen wordt terwijl hij bij Liverpool steeds meer kritiek krijgt, zegt Conte niet zoveel. De improductiviteit van de Italiaan in de Engelse competitie is voor de bondscoach geen item. 'Hij staat in de basis bij Liverpool. Dat kunnen niet veel spelers zeggen. Wij willen met Italië na een teleurstellend WK een goede kwalificatiecampagne afwerken en hopen vervolgens een goed EK te draaien. Daarom wil ik nu met mijn eigen ogen zien hoe Mario het doet en hem beoordelen, zodat ik kan bepalen of hij een meerwaarde is voor Italië.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.