Sneijder baalt van mislopen 'Super Mario'

Reacties

Wesley Sneijder zal donderdagavond in het oefenduel met Italië zijn 106de interland afwerken. Daarmee evenaart de spelmaker van Galatasaray Giovanni van Bronckhorst en lonkt het podium van de meest ervaren Oranje-internationals. Wel mist Sneijder zijn vroegere ploeggenoot Mario Balotelli.

Sneijder baalt van mislopen 'Super Mario'

Achter Edwin van der Sar (130), Frank de Boer (112) en Rafael van der Vaart (109) bezet Van Bronckhorst nu nog alleen de vierde stek. In Bari zal Sneijder, die in de basis zal starten, op gelijke hoogte komen met de vroegere aanvoerder en linksback. Bovendien kan Sneijder met de dinsdag startende EK-kwalificatiereeks in het vooruitzicht snel progressie boeken.

Sneijder is al de Oranje-international met de meeste WK-interlands achter zijn: zeventien. Die eerste plek deelt hij sinds het WK in Brazilië met Robin van Persie. Als Sneijder op het EK in Frankrijk zijn opwachting maakt, kan hij Edwin van der Sar van de eerste plek stoten wat betreft interlands op eindtoernooien. De recordinternational gaf 27 keer acte de présence op een EK of een WK, Sneijder deed dat net als Dennis Bergkamp 25 keer.

Ook een ander record lonkt. Sneijder won in dienst van Oranje in 73 interlands. Het record staat op naam van (alweer) Edwin van der Sar met 75 zeges.

Sneijder scoorde in zijn 105 interlands 27 keer en bezet daarmee de tiende plek op de topschutterslijst. De enige keer dat Sneijder tegenover Italië stond, was hij direct trefzeker. Tijdens de sensationele Oranje-opening tijdens het EK van 2008 in Zwitserland en Oostenrijk vernederde Oranje wereldkampioen Italië met 3-0. Sneijder maakte de tweede. Van Bronckhorst, die hij dus vanavond evenaart, bepaalde destijds de eindstand.

Balotelli
Ondertussen liet Sneijder in aanloop naar  het duel van vanavond weten dat hij het jammer vindt dat de nieuwe Italiaanse bondscoach, Antonio Conte, Mario Balotelli wegens zijn tegenvallende spel op het WK en zijn gebrek aan speelminuten in de laatste weken niet opriep. 'Voor ons is het beter dat hij niet speelt en tegen ons kan scoren', aldus Sneijder tegenover La Gazzetta dello Sport. 'Toch vind ik dat jammer. Ik heb hem lang niet gezien. Hij is een aardige jongen, maar wel een beetje gek. Zo was hij al toen we nog samenspeelden bij Inter', aldus Sneijder over de veelbesproken spits, die sinds deze zomer voor Liverpool uitkomt.

Bij Galatasaray heeft Sneijder te maken gekregen met Cesare Prandelli, de voorganger van Conte die afscheid nam na het desastreus verlopen WK. De Azzurri strandden al in de groepsfase. 'Ik werk goed met Cesare samen. Hij wil zijn ploegen goed voetbal laten spelen. Met welk systeem? Dat is niet zo belangrijk. Als de algemene instelling maar goed zit en daar werkt Prandelli hard aan.'

Mario Balotelli en Wesley Sneijder werkten bij Internazionale onder José Mourinho.
Mario Balotelli en Wesley Sneijder werkten bij Internazionale onder José Mourinho.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.