Comeback-kids Leverkusen zegevieren, winst Eintracht

Bayer Leverkusen heeft tegen VfB Stuttgart op spectaculaire wijze een zege gepakt. Eintracht Frankfurt won zonder Luc Castaignos van Hannover 96.

Bayer Leverkusen – VfB Stuttgart 4-3
Vier dagen na de sensationele 4-4 tegen AS Roma heeft Bayer Leverkusen in de Bundesliga opnieuw een spektakelstuk afgeleverd tegen VfB Stuttgart. Dit keer hield Leverkusen zelfs drie punten over aan de comeback.

In de BayArena vielen dit keer alle treffers na de hervatting. Vlak na rust opende Martin Harnik de score voor Stuttgart, na een scrimmage in het strafschopgebied. De bezoekers namen vervolgens verder afstand via Daniel Didavi. Daarmee leek Leverkusen af te stevenen op een nederlaag, maar in de 57ste minuut bracht Karim Bellarabi met de aansluitingstreffer de spanning terug. De buitenspeler stond op dat moment nog geen zestig seconden in het veld.

Stuttgart herstelde via Lukas Rupp de marge van twee, maar net als tegen Roma gaf Leverkusen zich niet gewonnen. Bellarabi ontpopte zich in de zeventigste minuut tot gouden wissel door de 2-3 van Sebastian Boenisch voor te bereiden en een minuut later trok Javier Hernández (foto boven) de stand gelijk door bij de tweede paal binnen te tikken.

Een minuut voor tijd maakte Admir Mehmedi de sensatie compleet door de 4-3 te maken. De 24-jarige aanvaller was dinsdag ook al het goudhaantje door vlak voor tijd gelijk te maken. Door de succesvolle inhaalrace klimt Leverkusen naar de vijfde plek, Stuttgart staat tien plaatsen lager.

Hannover 96 – Eintracht Frankfurt 1-2
In de onderste helft van de middenmoot van de Bundesliga heeft Luc Castaignos zijn club Eintracht Frankfurt vanaf de reservebank zien winnen op bezoek bij Hannover 96. De negentienjarige Marc Stendera was de grote man bij de ploeg van trainer Armin Veh.

Bij winst kon nummer dertien Eintracht het gat met nummer veertien Hannover vergroten naar vier punten. Maar het was de thuisploeg die, pas na rust, op voorsprong kwam. Felix Klaus bracht de ploeg, waar voormalig PSV’er Marcelo negentig minuten speelde en Charlison Benschop met een blessure ontbrak, in de 51ste minuut aan de leiding. Zes minuten later bracht Stendera Frankfurt echter alweer langszij en in de 65ste minuut zette hij de bezoekers zelfs op voorsprong. Hiermee werd hij tevens matchwinner.

Door de zege klimt Eintracht één plek op de ranglijst. Met twaalf punten staat de ploeg op gelijke hoogte met Borussia Mönchengladbach en FSV Mainz, maar laatstgenoemde club heeft een minder doelsaldo. Gladbach komt later op de zaterdag nog in actie en kan dus weer uitlopen.