Schmidt en Völler genieten van 'grandioze' inhaalrace

Hoewel Bayer Leverkusen het zichzelf mocht verwijten dat het na een 2-0 voorsprong met 4-2 achter kwam tegen AS Roma, genoot trainer Roger Schmidt na afloop van het 4-4 gelijkspel vooral van de manier waarop zijn ploeg zich toch nog had teruggeknokt in de wedstrijd.

Leverkusen leek na twintig minuten op de eerste zege sinds 26 september (3-0 bij Werder Bremen) af te stevenen, maar mocht uiteindelijk nog blij zijn met een punt. In de laatste minuten van het spectaculaire duel vonden Kevin Kampl en invaller Admir Mehmedi nog het net, waardoor Die Werkself de Romeinen onder zich houden in de stand van Groep E.

'Dat de ploeg zo is teruggekomen, is werkelijk grandioos', reageerde Schmidt na afloop van het meest doelpuntrijke gelijkspel in de historie van de Champions League (samen met Hamburger SV – Juventus in 2000 en Chelsea - Liverpool in 2009). 'Dit was verre van een normale wedstrijd. Voor zulke duels kom je naar het stadion. Zo'n wedstrijd als vandaag doet ons goed.'

De uitspraak van de ex-coach van Red Bull Salzburg is eenvoudig te verklaren. Waar Leverkusen nu vier keer scoorde in negentig minuten, had het daar de laatste weken bijna drieënhalve wedstrijd voor nodig gehad. Het resulteerde in een nederlaag tegen Barcelona (2-1) en gelijke spelen tegen FC Augsburg (1-1) en Hamburger SV (0-0).

Vanaf de tribune kon ook technisch directeur Rudi Völler niet geloven wat zijn huidige werkgever en zijn voormalige club als speler (Roma) lieten zien. 'Onze trainer wisselde slim en we maakten gelijk. Het was ongelooflijk. Natuurlijk bestond het risico dat we een vijfde goal zouden incasseren, maar in het voetbal kan één moment alles veranderen. Na de 4-4 hadden we zelfs nog kunnen winnen. De toeschouwers hebben zich in ieder geval vermaakt!'