Code oranje voor De Boer bij Inter

Reacties

Frank de Boer werkt onder grote druk toe naar het Europa League-treffen van Internazionale met Southampton donderdagavond (19.00 uur). Er staat voor de trainer namelijk meer op het spel dan het Europese avontuur van zijn club.

Code oranje voor De Boer bij Inter

Van het krediet dat De Boer vorige maand opbouwde door middel van een 2-1 zege op Juventus is namelijk weinig meer over. Inter vervolgde die triomf nog met een zege op Empoli en remise tegen Bologna, maar nadien is de Milanese ploeg door zijn hoeven gezakt met nederlagen tegen Sparta Praag, AS Roma en Cagliari. De Boer ligt daardoor onder een vergrootglas bij de Italiaanse pers en bij de clubleiding van Inter.  

Als er vanavond niet gewonnen wordt van Southampton, zijn de Europa League-aspiraties van de Nerazzurri waarschijnlijk voorbij. Dat zou hard aankomen in Milaan, want voor Inter is deelname aan het toernooi allesbehalve een verplicht nummertje. Een mooie Europa League-campagne werd door de club namelijk als dé manier gezien om de opgelopen reputatieschade van een aantal zwarte jaren weg te poetsen. In plaats daarvan dreigt het gezichtsverlies alleen maar toe te nemen.

Inters prestaties in de Serie A kunnen de dramatische situatie in Europa bovendien al een tijdje niet meer verbloemen. Na de beschamende thuisnederlaag tegen Cagliari (1-2) van zondag is de club van De Boer afgezakt naar de elfde plaats. Een hard gelag, want er werd in de zomer voor tientallen miljoenen euro's geïnvesteerd. Daardoor heeft Inter na Juventus op papier misschien wel de beste selectie van Italië.

De Boer weet die potentie voorlopig niet te benutten. De Nederlandse trainer kon in de eerste weken na zijn aanstelling nog wijzen op aanpassingsproblemen, maar die redenering gaat met elke keer dat hij opgevoerd wordt verder mank. Want als zijn spelers dusdanig lang moet wennen aan de nieuwe route, betekent dat misschien wel dat de gekozen weg niet de juiste is.

De Boer moet tegen Southampton daarom niet alleen zijn Europese seizoen zien te redden. Want in de situatie waarin hij zich nu bevindt, kan elke nederlaag er één te veel zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.