Cocu: 'Vorig jaar excelleerde het individu, nu het team'

Reacties

De kwaliteiten van PSV zijn ten opzichte van vorig seizoen flink verschoven. Dat zegt trainer Phillip Cocu, die dinsdagavond met de Eindhovenaren in de Champions League tegen Atlético Madrid speelt.

Cocu: 'Vorig jaar excelleerde het individu, nu het team'

Volgens Cocu is zijn ploeg veel minder afhankelijk van de vorm van een individu, sinds het vertrek van Georginio Wijnaldum (Newcastle United) en Memphis Depay (Manchester United) afgelopen zomer. 'Vorig jaar excelleerde het individu bij PSV, nu geldt meer de kracht van het hele team', aldus Cocu in een groot interview in de nieuwe Voetbal International.

'Memphis en Wijnaldum waren natuurlijk heel belangrijk. Vorig seizoen konden we een tegenslag rechtzetten door toedoen van individuele kwaliteiten. Deze jaargang kunnen we het omdraaien door als team op te staan. Dat is de kracht van dit team', vervolgt Cocu, die daarin ook een mogelijke achilleshiel ziet. 'Als één of twee spelers verzaken, worden we een stuk minder.'

Cocu erkent dat hij amper kan genieten van het Europese succes van PSV, dat het als eerste Nederlandse club in negen jaar lukte om te overwinteren in de Champions League. 'Het zit niet in mijn karakter om daar lang bij stil te staan', legt hij uit. 'Ik ben altijd weer bezig om beter te worden. Dat gevoel heb ik nu ook. Die tweede ronde in de Champions League is geweldig, maar meer niet. De drive was direct weer aanwezig om de volgende ronde te bereiken.'

In de nieuwe VI en op VI Premium lees je het volledige interview met Phillip Cocu. Je kunt VI 11 hier bestellen. Het volledige Premium-artikel vind je hier.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.