Cocu lovend over strijdlustig PSV: 'We staan er goed voor'

Phillip Cocu complimenteerde de spelers van PSV na de 2-0 overwinning in de Europa League op Dinamo Zagreb. De trainer vindt het prijzenswaardig dat zijn pupillen ondanks de recente vormdip vol zelfvertrouwen en strijd speelden.

Cocu lovend over strijdlustig PSV: 'We staan er goed voor'

Voor de zege op Dinamo had PSV al vijf officiële wedstrijden op rij niet meer gewonnen. 'Het is goed om te zien dat de jongens ondanks het uitblijven van resultaten het dan toch kunnen opbrengen zo te strijden', aldus Cocu na afloop, die de inzet van zijn formatie beloond zag met doelpunten van Adam Maher en Ola Toivonen.

Volgens de trainer mag PSV plaatsing voor de laatste 32 niet meer uit handen geven. 'Het was ons doel om Europees te overwinteren en daar zijn we na vanavond dicht bij. We staan er heel goed voor', refereert Cocu aan de stand in Groep B, waarin PSV met zeven punten tweede staat. Nummer drie Chornomorets Odessa is de enige overgebleven concurrent in de strijd om Europese overwintering, want koploper Ludogorets is al zeker van kwalificatie en nummer vier Dinamo is al uitgeschakeld.

Voetballes
Zoran Mamic, interim-trainer van Dinamo, erkende dat zijn ploeg van geluk mag spreken met een 2-0 nederlaag. Als PSV iets scherper was geweest, had het in de tweede helft kunnen uitlopen naar een zeer ruime overwinning. 'PSV gaf ons voetballes', stelt de verliezende coach. 'We konden niet omgaan met hun snelle spel en hebben daardoor ons niveau niet kunnen halen. Cocu’s ploeg was simpelweg beter vandaag.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen