Clasie, de kleine spelmaker ontgroeit Nederland

Reacties

Voetbal International kiest na elke speelronde in de Eredivisie de Speler van de Week. Voor de tiende speelronde is dat Jordy Clasie, middenvelder van Feyenoord.

Clasie, de kleine spelmaker ontgroeit Nederland

Als FC Porto had doorgepakt, speelde Jordy Clasie nu in de Champions League. De Portugezen meldden zich afgelopen zomer bij Feyenoord en boden acht miljoen voor de middenvelder. Feyenoord wilde er tien hebben, Porto trok zich terug en Clasie had geen zin langer te wachten toen hij in Rotterdam een sterk verbeterde aanbieding kon tekenen.

Zijn liefde voor Feyenoord, maar vooral die voor zijn zoon Jayce, hielden hem in Nederland. En óók zijn ontwikkeling. Clasie dacht nog wel wat te kunnen leren op het gebied van leiderschap. Hij wilde Feyenoord echt bij de hand nemen, op weg naar een topklassering.

Clasie houdt woord. Hij ís de onbetwiste leider van Feyenoord. Toen de club zo zwak aan de competitie begon, was het Clasie die in woord en gebaar de rust bewaarde en zijn trainer en medespelers in bescherming nam. En hij was het die zijn elftal omhoog hielp. Uit bij SC Cambuur, 48 uur na de nederlaag (3-1) tegen HNK Rijeka, wist Clasie wat er werd gevraagd: agressie. Hij regisseerde zo veel druk, dat Cambuur geen moment in het ritme kwam. De Friezen waren oprecht onder de indruk, zó werden ze nog niet eerder bespeeld.

De kleine spelmaker stond aan de basis van de overwinning met een assist op Jens Toornstra. De pass, uit stand, was mooier dan de goal. Het was een pass van Europese klasse. Jordy Clasie bewijst iedere week dat hij het niveau van de Eredivisie ontgroeit. Feyenoord weet het en Clasie zelf ook. In zijn nieuwe contract zijn clausules opgenomen, bij de volgende kans is hij vertrokken. Geniet er dus van, zolang het nog duurt.

Bekijk hier het Gillette Pro Klassement met alle beoordelingen van de Eredivisie-spelers
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.