De Jong baalt: 'Cambuur was voor rust onherkenbaar'

Henk de Jong was teleurgesteld over de eerste helft van SC Cambuur tegen Feyenoord. De Friese trainer zag dat zijn elftal nauwelijks een vuist kon maken. Het leverde in Leeuwarden een 0-1 nederlaag op, door een doelpunt van Jens Toornstra.

'We zijn teleurgesteld, maar je moet ook reëel zijn', vertelde De Jong aan FOX Sports. 'In de eerste helft waren we onherkenbaar. Misschien komt dat doordat je tegen Feyenoord speelt, maar daar moeten we een keer vanaf. Feyenoord zette druk en daar konden we niet onderuit voetballen. Normaal ligt daar juist onze kracht.'

Met een slotoffensief probeerde Cambuur de gelijkmaker te forceren, maar De Jong concludeerde dat dit weinig opleverde. 'Op het eind van de wedstrijd zijn we opportunistischer gaan spelen. Daar had Feyenoord het lastig mee, maar het leverde niet echt kansen op.'

Sowieso hadden de Friezen moeite mogelijkheden te creëren tegen de Rotterdammers. 'Maar dat is niet frustrerend, want we spelen tegen Feyenoord, niet tegen een amateurclub. Feyenoord heeft ook niet veel kansen gehad. Als je dan wel scoort, is het kassa', besloot De Jong.