City wint League Cup met dank aan heldenrol Caballero

Manchester City heeft zondagavond beslag gelegd op de League Cup in Engeland. Omdat het na 120 minuten nog 1-1 stond, moest een penaltyreeks de zinderende wedstrijd in het volgepakte Wembley beslissen. Uiteindelijk groeide Willy Caballero uit tot held van City door drie strafschoppen te stoppen (1-3).

De 34-jarige Caballero is normaal tweede keeper achter Joe Hart, maar mag in wedstrijden om de League Cup altijd wel spelen. Uitgerekend in de finale steeg de Argentijn boven zichzelf uit en bezorgde hij Manchester City de eerste prijs van dit seizoen.

Aan de kant van Liverpool kende Simon Mignolet een bizarre wedstrijd. Hij is dit seizoen de meest bekritiseerde speler van Liverpool. De club trok zich daar niets van aan en verlengde het contract van de Belg, maar zondag ging het op een cruciaal moment wederom mis. Een schot van Fernandinho uit een onmogelijke hoek leek een simpele prooi voor Mignolet, maar de sluitpost dook knullig over de bal heen. Die fout maakte hij echter goed door in het restant van de wedstrijd enkele zeer knappe reddingen te maken.

De overwinning kwam Manchester City overigens toe, want de ploeg van Manuel Pellegrini was in het grootste gedeelte van de wedstrijd simpelweg sterker. Liverpool moest het hebben van de ingevingen van Philippe Coutinho, die voor rust twee kansjes kreeg maar niet scoorde. In de 23ste minuut was de eerste grote kans voor Sergio Agüero. De Argentijn dacht te scoren, maar Mignolet leek zich op dat moment nog tot held te ontpoppen door de bal met een katachtige reactie tegen de paal te duwen.

Manchester City viert feest na het doelpunt van Fernandinho, die scoorde met dank aan een enorme blunder van Liverpool-doelman Simon Mignolet.

Ook na het doelpunt van Fernandinho bleef City de betere ploeg. Na precies een uur spelen leek Raheem Sterling de 0-2 op het scorebord te gaan zetten, maar de aanvaller kreeg het tegen zijn oude club voor elkaar om volledig vrijstaand vier meter voor het doel van Mignolet naast te mikken. Drie minuten later verdiende City een strafschop na een opzichtige overtreding van Alberto Moreno op Agüero, maar arbiter Michael Oliver wuifde de massale protesten weg en liet doorspelen.

Liverpool weigerde op te geven en bracht met Adam Lallana en Divock Origi twee verse aanvallers. Dat betaalde zich in de 83ste minuut uit toen Coutinho, de beste man aan Liverpool-zijde, uit de rebound scoorde nadat Lallana de paal geraakt had. Fernando en Yaya Touré kregen nog twee gigantische kansen op de 1-2, maar Mignolet maakte zijn eerdere blunder goed door uitstekend in te grijpen en een verlenging af te dwingen.

In dat extra halfuur kreeg Agüero twee grote kansen en leek Origi te scoren namens Liverpool, maar weer waren het de keepers - Mignolet en Caballero - die de show stalen. Door de heldenrol van Caballero in de penaltyreeks pakte City uiteindelijk de vierde League Cup uit de clubhistorie. Lucas Leiva, Coutinho en Lallana misten namens Liverpool, Fernandinho namens City. Touré maakte de winnende voor The Citizens. De meest indrukwekkende penalty kwam op naam van Emre Can, die de eerste van Liverpool durfde te stiften, maar de ploeg van Jürgen Klopp schoot er niets mee op.