Kolo Touré aast in broederstrijd op ontbrekende Engelse prijs

Reacties

In Engeland heeft Kolo Touré een rijkgevulde prijzenkast opgebouwd, maar daarin ontbreekt vooralsnog de League Cup. De 34-jarige verdediger denkt deze zondag op Wembley (aftrap 17.30 uur) alsnog te kunnen veroveren ten koste van Manchester City, waar zijn broertje Yaya Touré (32) speelt.

Kolo Touré aast in broederstrijd op ontbrekende Engelse prijs

De oudste Touré speelt sinds 2002 in de Premier League, waar hij achtereenvolgens voor Arsenal (2002-2009), Manchester City (2009-2013) en Liverpool (2013-heden) uitkwam. In die periode werd hij twee keer kampioen, veroverde hij drie keer de Community Shield en legde hij drie keer beslag op de FA Cup.

Alleen de League Cup ontbreekt dus nog en de Liverpool-verdediger kan dan ook niet wachten op de finale, zegt hij op de site van zijn club. 'Het wordt grandioos. Natuurlijk wil ik deze beker winnen. Bij al mijn clubs heb ik prijzen gewonnen en ik hoop dat dit nu ook bij Liverpool lukt. Bovendien heb ik de League Cup nog niet eerder gepakt.'

Wat in het voordeel van Kolo Touré spreekt, is dat hij in de drie eerdere confrontaties met zijn broertje Yaya nooit als verliezer van het veld stapte. Bij het laatste onderlinge duel op 21 november viel de mandekker van Liverpool vlak voor tijd in bij een 4-1 voorsprong, wat uiteindelijk de eindstand bleek. City-manager Manuel Pellegrini denkt niet dat het krachtsverschil opnieuw zo groot gaat zijn. 'Liverpool speelde toen erg goed, maar wij maakten in het eerste kwartier veel fouten. Daarna was het eigenlijk al beslist.'

De Chileense coach, die in de zomer wordt opgevolgd door Pep Guardiola, heeft tegen The Reds weer de beschikking over de herstelde Jesús Navas en Wilfried Bony. Bacary Sagna, Vincent Kompany en Raheem Sterling (afgelopen zomer overgenomen van Liverpool) zijn nog vraagtekens. 'Ze hebben los van de groep getraind, maar ik denk dat ze het gaan halen', toont Pellegrini zich hoopvol.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.