Milner helpt Liverpool vanaf elf meter naar laatste zestien

Reacties

Liverpool heeft zich donderdagavond door met 1-0 te winnen van FC Augsburg geplaatst voor de achtste finale van de Europa League. De minimale overwinning was voldoende na het doelpuntloze gelijkspel in de heenwedstrijd.

Milner helpt Liverpool vanaf elf meter naar laatste zestien

De beslissing in de wedstrijd viel al na vijf minuten. De arbiter wees gedecideerd naar de stip na een handsbal van Dominik Kohr, die de bal inderdaad op zijn arm kreeg. Van opzet leek echter absoluut geen sprake, maar daar had James Milner (foto, midden) geen boodschap aan. De Engelsman schoot Liverpool feilloos op voorsprong.

FC Augsburg, met Paul Verhaegh in de basis, kon na afloop niet beweren dat de nederlaag onterecht was. Omdat Liverpool echter geen gebruik maakte van de vele kansen die het kreeg, zullen de Duitsers zich toch bestolen voelen door de arbitrage. Augsburg was op Anfield Road door de defensieve wanorde bij Liverpool regelmatig gevaarlijk zonder écht uitgespeelde kansen te krijgen, terwijl Daniel Sturridge, Roberto Firmino, Philippe Coutinho en Jordan Henderson namens Liverpool wél hadden kunnen en soms zelfs moeten scoren.

Voor Liverpool is de Europa League één van de twee toernooien die de ploeg dit seizoen nog kan winnen. Zondag staat de finale in het League Cup-toernooi tegen Manchester City op het programma, wat plaatsing voor de Europa League zeker kan stellen. Door de Europa League dit seizoen te winnen zou Liverpool, de nummer acht van de Premier League, zich zelfs nog kunnen plaatsen voor de Champions League. Manager Jürgen Klopp is duidelijk op de hoogte van het belang van de prestaties in Europa, want hij stuurde tegen Augsburg zijn sterkst mogelijke elftal de weide in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.