Verhaegh frustreert Liverpool, wondergoal velt Marseille

Reacties

Liverpool is bij FC Augsburg niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. Voor Klaas-Jan Huntelaar was er in de Europa League geen eer te behalen, waar Aritz Aduriz een hoofdrol vervulde in Marseille.

Verhaegh frustreert Liverpool, wondergoal velt Marseille

FC Augsburg – Liverpool 0-0
Manager Jürgen Klopp, eerder werkzaam voor FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund, heeft bij zijn terugkeer op Duitse bodem genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Zijn Liverpool bleek niet bij machte de Bundesliga-laagvlieger FC Augsburg op de knieën te krijgen. Alexander Esswein kreeg voor rust namens de thuisploeg de beste kans de score te openen.

Na rust was Liverpool de bovenliggende partij en werd de druk verder opgevoerd. Augsburg ontsnapte aan een achterstand, waarbij Paul Verhaegh tot zijn opluchting een eigen goal bespaard bleef dankzij zijn eigen doelman Marwin Hitz. Tegelijkertijd mocht Liverpool van geluk spreken dat het niet met lege handen bleef. Invaller Dong-Won Li zag zijn droom matchwinner te worden uiteenspatten op de paal.

Shakhtar Donetsk – Schalke 04 0-0
Schalke 04-trainer André Breitenreiter had voor Klaas-Jan Huntelaar een plaats op de bank gereserveerd. De Oranje-international zag vanaf de kant dat onder anderen Younes Belhanda en Leroy Sané de kans lieten liggen bij Shakhtar Donetsk de score te openen. Die eer leek weggelegd voor Joël Matip, die in de 67ste minuut raak kopte. Maar de treffer werd geannuleerd omdat de verdediger in de ogen van arbiter Hüseyin Göcek daarbij een duwfout had begaan.

Schalke 04 had in de 77ste minuut ook reden tot klagen over de Turkse arbiter, die de terechte Duitse claims van hands van de hand wees na overigens een dubieuze beslissing over een terugspeelbal van Shakhtar. De Oekraïeners, die op hun beurt Schalke 04-doelman Ralf Fährmann testten, sleepten met tien man het punt over de eindstreep. Want ook Huntelaar kon de numerieke meerderheid na de rode kaart voor Oleksandr Kucher niet uitbuiten.

Olympique Marseille – Athletic de Bilbao 0-1
Olympique Marseille heeft met Karim Rekik als bankzitter de slechte reeks op eigen veld voortgezet. De Franse formatie, die van de laatste zeven wedstrijden in Stade Vélodrome er slechts één won, moest het hoofd buigen door een wondergoal van Artiz Aduriz. De spits brak de ban in de 54ste minuut door met een volley van ruim dertig meter zijn 26ste treffer van het seizoen te maken.

Sporting Lissabon – Bayer Leverkusen 0-1
Bayer Leverkusen heeft zich een gunstige uitgangspositie verschaft voor de return van volgende week donderdag. De Duitse ploeg leidde bij rust verdiend dankzij de treffer van Karim Bellarabi, die halverwege de eerste helft van dichtbij met een knie de bal in het Portugese doel werkte. Het laatste kwartier verdween de hoop bij de Sporting op de gelijkmaker, toen scheidsrechter Björn Kuipers verdediger Ruben Semedo zijn tweede gele kaart van de avond gaf.

Overige uitslagen:
FC Sion – Sporting Braga 1-2
Sparta Praag – Krasnodar 1-0

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.