Pech Martins Indi bij BVB, gemengde gevoelens Tannane

Reacties

FC Porto is de knock-outfase van de Europa League mede door toedoen van Bruno Martins Indi begonnen met een nederlaag. Oussama Tannane en Alexander Büttner zetten een voorzichtige stap op weg naar de achtste finale.

Pech Martins Indi bij BVB, gemengde gevoelens Tannane

Borussia Dortmund – FC Porto 2-0
Bruno Martins Indi heeft met FC Porto aan den lijve de kracht van Borussia Dortmund ondervonden. In het Westfalen Stadion had de Duitse ploeg al na zes minuten een voorsprong te pakken, toen Lukasz Piszczek in twee instanties de bal achter Iker Casillas werkte.

De Spaanse doelman bleef bij zijn debuut in de Europa League lang meer tegengoals bespaard. Borussia Dortmund kon pas in de zeventigste minuut een nieuwe bres slaan in de defensie van FC Porto. Martins Indi speelde daarin een onfortuinlijke rol, want via zijn lichaam verdween de bal na een schot van Marco Reus in het Portugese doel. Ondanks de Duitse pogingen bleef FC Porto meer schade bespaard.

Fiorentina – Tottenham Hotspur 1-1
Michel Vorm heeft met Tottenham Hotspur een bemoedigend resultaat geboekt in de jacht op een plaats in de achtste finale. De doelman, die mocht aantreden door de blessure van Hugo Lloris, moest één keer een antwoord schuldig blijven. Omdat het schot van Federico Bernardeschi van richting werd veranderd was hij na bijna een uur kansloos geweest. Dankzij de gelukkige goal voorkwam Fiorentina een nederlaag. Nacer Chadli had Tottenham in de 37ste minuut uit een strafschop op voorsprong gezet.

Saint-Étienne – FC Basel 3-2
Oussama Tannane kan terugkijken op een geslaagd debuut op het Europese podium in Franse dienst. De van Heracles Almelo overgekomen aanvaller stond aan de basis van de vroege voorsprong van Saint-Étienne. Uit zijn vrije trap scoorde Mustpaha Bayal Sall, die in de 39ste minuut Kévin Monnet-Paquet de marge zag vergroten.

Maar het resultaat zal Saint-Étienne toch gemengde gevoelens geven. FC Basel, waar Jean-Paul Boëtius na ruim een uur inviel, poetste via Walter Samuel en Marc Janko de achterstand weg. Invaller Jean-Christophe Bahebeck zorgde met zijn treffer in de 77ste minuut ervoor dat Saint-Étienne toch met een positieve marge begint aan de return.

Anderlecht – Olympiakos Piraeus 1-0
Met Alexander Büttner in de basis – in de 89ste minuut maakte hij plaats voor Bram Nuytinck - heeft Anderlecht op eigen veld een kleine overwinning geboekt. De Brusselse formatie kreeg net als de Griekse opponent genoeg kansen om de score te openen. In de 67ste minuut bood Roberto de helpende hand. Kara Badji profiteerde van de fout van de Olympiakos-keeper. Het bleek genoeg voor een positieve uitgangspositie voor de return.

Sevilla – Molde FK 3-0
Sevilla heeft een eerste stap gezet op weg de Europa League-titel met succes te verdedigen. Molde FK, dat de groepsfase ten koste van onder andere Ajax overleefde, keerde met een nederlaag huiswaarts. Fernando Llorente was de beul voor de Noorse ploeg. De spits tekende voor de eerste twee Spaanse goals. Zijn vervanger Kevin Gameiro luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt, waardoor Sevilla met anderhalf been in de volgende ronde staat

Villarreal – Napoli 1-0
Napoli sloot de groepsfase af als meest productieve ploeg. Maar de Italiaanse formatie kwam bij Villarreal niet tot scoren. Sterker nog, Napoli keerde met lege handen huiswaarts. Uit een door scheidsrechter Bas Nijhuis toegekende vrije trap tekende Denis Suarez in de 82ste minuut namens Villarreal voor de enige treffer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.