Klopp content met terugkeer 'verstoppende' Sturridge

Reacties

Daniel Sturridge keerde zondag in het duel met Aston Villa (0-6) na zijn zoveelste blessure weer terug in de basis van Liverpool en tekende meteen voor het openingsdoelpunt. 'Hij is een echte spits, dat is goed om te zien', aldus Jürgen Klopp.

Klopp content met terugkeer 'verstoppende' Sturridge

'Dit is goed voor onze ziel, het vertrouwen, de ranglijst en ons doelsaldo', somde de Duitse manager na afloop van de overtuigende overwinning op de hekkensluiter op. Sturridge stond voor het eerst sinds december weer in de basis en had slechts zestien minuten nodig om het net te vinden. Na een uitstekende voorzet van Philippe Coutinho knikte de Engelsman raak. 'Hij verstopt zich vaak voor de verdedigers van de tegenstander. Zij weten nooit waar hij precies is en wat zijn volgende loopactie wordt. Dat is heel lastig te verdedigen', looft Klopp zijn spits op de clubsite.

Over het talent van Sturridge bestaat in Engeland geen twijfel, het zijn zijn blessures die vaak roet in het eten gooien. De Engelsman speelde dit seizoen slechts acht officiële duels, terwijl hij vorig seizoen in alle competities ook niet verder kwam dan veertien optredens. In de 75 duels die Sturridge voor Liverpool uitkwam scoorde hij 46 keer.

Klopp wilde zondag geen risico nemen en haalde de aanvaller na een uur naar de kant. 'Daar was hij niet blij mee, maar het lijkt me een logische beslissing. Een uur spelen was perfect voor hem en ik hoop dat hij de volgende wedstrijd weer beschikbaar is', doelt de manager op het Europa League-duel met FC Augsburg donderdag.

Naast Sturridge verscheen ook Kolo Touré op het scorebord. De Ivoriaanse verdediger maakte uit een corner de 0-6 voor The Reds en was daar erg blij mee: 'Ik had al heel lang niet gescoord. Het was belangrijk voor me een doelpunt te maken, want ik had voor al mijn clubs gescoord, behalve Liverpool.'

Het is de tweede keer dat Liverpool onder Klopp zes keer scoort in een uitwedstrijd. Het FA Cup-duel met Southampton in december eindigde in 1-6. Ook toen was Sturridge met twee doelpunten belangrijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.