City ook bij Fulham op schot, eenvoudige zege United

Manchester City won op spectaculaire wijze van het Fulham van trainer René Meulensteen, waardoor het op een punt komt van koploper Liverpool. Manchester United boekte een degelijke overwinning op het dolende West Ham United, terwijl Newcastle United zijn uitstekende reeks voortzette bij Crystal Palace.

Fulham - Manchester City 2-4
Manchester City boekte in West-Londen een doelpuntrijke overwinning op het Fulham van hoofdtrainer René Meulensteen en doelman Maarten Stekelenburg. Voor The Cottagers is het in alle competities de negende nederlaag in de laatste tien wedstrijden, terwijl City zijn ongeslagen reeks uitbreidt naar negen duels. In de afgelopen vier duels scoorde City liefst zestien keer.

Fulham kende een goede start aan de wedstrijd, maar kwam in de 23ste minuut op achterstand. Yaya Touré (foto) liet Stekelenburg kansloos met een vrije trap in de kruising. Vlak voor rust verdubbelde City zijn voorsprong door een treffer van Vincent Kompany, die van dichtbij afrondde nadat Stekelenburg een kopbal van Martin Demichelis had gekeerd.

Een doelpunt van Kieran Richardson vijf minuten na rust, die de bij City in de basis teruggekeerde doelman Joe Hart passeerde na knap voorbereidend werk van Adel Taarabt, gaf Fulham weer enige hoop. Twintig minuten voor tijd kwam de thuisploeg langszij met dank aan Kompany, die zijn eigen doelman verschalkte met een onbedoelde lob.

Desondanks hield City drie punten over aan het bezoek aan Craven Cottage, want in de 78ste minuut maakte Jesús Navas op aangeven van David Silva de derde treffer van de gasten. Kort daarna besliste James Milner de wedstrijd in het voordeel van de club uit Manchester.

Manchester United - West Ham United 3-1
Zowel Manchester United als West Ham United snakte naar een overwinning. The Mancunians stonden vooraf op een landskampioen onwaardige achtste plaats, terwijl The Hammers van hun laatste negen competitieduels er slechts een hadden gewonnen.

Op Old Trafford wist West Ham geen einde te maken aan die dramatische reeks. United kwam in de 26ste minuut op voorsprong door een doelpunt van Danny Welbeck. Adnan Januzaj (foto onder) maakte er elf minuten later 2-0 van na een mooie individuele actie. Het was het eerste doelpunt op Old Trafford van de jongeling.

In de zeventigste minuut nam Ashley Young, die midweeks in de League Cup-wedstrijd tegen Stoke City ook al fraai scoorde, de 3-0 voor zijn rekening met een knal in de kruising. West Ham kwam kort daarna op 3-1 na een treffer van invaller Carlton Cole, die kon scoren doordat de even daarvoor ingevallen Alexander Büttner de buitenspelval ophief. United, waar de geblesseerde Robin van Persie ontbrak, klimt door de overwinning naar de zevende plaats en staat acht punten achter op lijstaanvoerder Liverpool. West Ham blijft zeventiende.

Crystal Palace - Newcastle United 0-3
Met Tim Krul, die zijn honderdste Premier League-duel speelde, en Vurnon Anita in de basis heeft Newcastle United met 3-0 gewonnen bij Crystal Palace. Hiermee is Newcastle het achtste team dat vierhonderd keer een uitwedstrijd gewonnen heeft op het hoogste niveau in Engeland.

Met een geplaatst schot zette Yohan Cabaye (foto rechts) de bezoekers in de 25ste minuut op voorsprong. Nog voor rust verdubbelde Danny Gabbidon deze marge, door ongelukkig een voorzet van Mark Debuchy achter zijn eigen keeper te werken. Na rust kwam de zege van Newcastle niet meer in gevaar. Hatem Ben Arfa vergrootte de marge vier minuten voor het einde door vanaf de strafschopstip de derde treffer aan te tekenen. Newcastle verstevigt door de winst zijn zesde plaats in de Premier League.

Stoke City - Aston Villa 2-1
Stoke City, waarbij Erik Pieters de volledige wedstrijd speelde, heeft in eigen huis Aston Villa met 2-1 geklopt. Peter Crouch was matchwinner door twintig minuten voor tijd te scoren, nadat hij eerder een assist had gegeven bij de openingstreffer van Charlie Adam. Libor Kózak had Aston Villa tussendoor op gelijke hoogte gebracht. Leandro Bacuna viel elf minuten voor tijd in bij de bezoekers. Oussama Assaidi speelde bij Stoke 71 minuten mee.

Sunderland - Norwich City 0-0
Leroy Fer slaagde er met Norwich niet in de hekkensluiter te verslaan. Sunderland, met Jozy Altidore in de basis, kon evenmin het doel vinden waardoor het met tien punten nog steeds de nummer laatst van de Premier League is. Norwich, waar Ricky van Wolfswinkel terugkeerde op de bank na twee maanden afwezigheid vanwege een voetblessure, heeft negen punten meer en is middenmoter. Van Wolfswinkel viel in de zeventigste minuut in. De thuisclub beëindigde het duel met tien man door een rode kaart van Wes Brown in de extra tijd.