Even lucht voor Moyes door simpele zege Man Utd bij Villa

Manager David Moyes heeft de druk op zijn functioneren bij Manchester United voor even kunnen verlichten. De Engelse kampioen won eenvoudig bij Aston Villa. Norwich City en Swansea City speelden gelijk.

Aston Villa - Manchester United 0-3
De thuisploeg moest het nog altijd doen zonder de met een kuitblessure kampende aanvoerder Ron Vlaar. Ook Man Utd miste een Oranje-international. Robin van Persie staat een maand aan de kant met een bovenbeenblessure. Leandro Bacuna (Aston Villa) en Alexander Büttner (Manchester United) zaten op de bank, terwijl Karim El Ahmadi bij de thuisclub wél een basisplaats had. Bacuna mocht nog wel invallen. Opvallend was dat Darren Fletcher Büttner vergezelde en in de zeventigste minuut terugkeerde na een lange blessureperiode.

De bankzitter zagen hoe United al na achttien minuten een ongekende weelde kende. Gevierde man was Danny Welbeck. Eerst was hij attent door een rebound, een kopbal van Adnan Januzaj kwam terug via de paal, in een leeg doel te schuiven. De Belg was knap bediend door Rafael.

Bijdschap bij Manchester United.

In de achttiende minuut stond het al 0-2. Dit keer was het voorbereidende werk van Arturo Valencia. Welbeck gleed de bal in het dak van het doel. Kort na rust maakte Tom Cleverley aan alle twijfel een einde met de 0-3. Hij deed dat op aangeven van Wayne Rooney, die een handig steekballetje in huis had.

Omdat de zege niet meer in gevaar kwam is Manchester United nu de nummer acht van de Premier League. Die positie geeft al aan dat de druk op Moyes nog wel even zal aanhouden aangezien de achterstand op koploper Arsenal liefst tien punten is. Villa blijft elfde en hoopt op de terugkeer van Vlaar, aangezien de ploeg verdedigend een zwakke indruk maakte.

Norwich City - Swansea City 1-1
Het 'Nederlandse' onderonsje tussen Swansea City en Norwich City eindigde in evenwicht. Bij de bezoekers stonden Michel Vorm en Jonathan de Guzman in de basis en zat Dwight Tiendalli negentig minuten op de bank. Ook bij de thuisploeg waren er Nederlandse invloeden, want Leroy Fer stond in de basis. Ricky van Wolfswinkel ontbrak nog wel door blessureleed.

Via Nathan Dyer openden de Welshmen na ruim een kwartier de score. In de blessuretijd van de eerste helft was het Gary Hooper die voor 1-1 zorgde. Daar bleef het in de tweede helft bij. Norwich is zodoende veertiende en Swansea tiende.

De blijdschap zou geen stand houden bij Swansea City.