'Als ik advies nodig heb, hoef ik Sir Alex maar te bellen'

Manchester United-manager David Moyes is het niet eens met Roy Keane, die eerder deze week stelde dat Sir Alex Ferguson te veel invloed heeft bij de Engelse topclub en daardoor oorzaak is van de matige prestaties.

'Als ik advies nodig heb, hoef ik Sir Alex maar te bellen'

'Sir Alex is erg behulpzaam', reageerde Moyes. 'Als ik advies nodig heb, hoef ik hem alleen maar te bellen. Ik denk dat ik elke twee, drie weken met hem bel en dat bevalt mij wel. Het is niet zo dat ik hem regelmatig zie. Hij komt naar de wedstrijden, maar als directeur is dat logisch.'

'Af en toe loop ik hem dan tegen het lijf en zeggen we elkaar gedag na de wedstrijd. Voor of na de wedstrijd zal hij niet naar de kleedkamer komen. Andere directeuren doen dat wel, maar Sir Alex blijft daar vandaan. Er zijn totaal geen problemen tussen ons.'

Keane, die in de periode 1993-2005 onder Ferguson speelde bij United, gaf eerder deze week in een interview aan dat de teleurstellende prestaties dit seizoen voor een groot deel te wijten zijn aan de invloed die de voormalig manager nog steeds wil uitoefenen. Afgelopen zomer nam Ferguson na 27 jaar afscheid, waarop Moyes werd aangesteld.

Onder de vijftigjarige Schot bezet Manchester United na vijftien duels een teleurstellende negende plaats in de Premier League met liefst dertien punten achterstand op koploper Arsenal. Tot overmaat van ramp raakte sterspeler Robin van Persie deze week opnieuw geblesseerd. Pas na de jaarwisseling maakt de aanvaller zijn rentree bij The Red Devils.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen