Verlies in topper doet emoties bij Arsenal hoog oplopen

Behalve een flinke deuk in het zelfvertrouwen en een knieblessure voor verdediger Laurent Koscielny heeft de 6-3 nederlaag van Arsenal bij Manchester City mogelijk nog meer gevolgen. Mesut Özil en Jack Wilshere misdroegen zich, waardoor voor de laatste een schorsing dreigt.

Verlies in topper doet emoties bij Arsenal hoog oplopen

De koploper had op bezoek bij Manchester City weinig te vertellen en mocht blij zijn dat de teller van de thuisploeg bleef steken bij zes. Wilshere uitte zijn frustratie over de machteloosheid van The Gunners  door zijn middelvinger op te steken naar het thuispubliek. In het verleden werd Luis Suarez bij Liverpool al eens voor één wedstrijd geschorst voor een dergelijke actie.

Manager Arsène Wenger had het voorval niet gezien. 'Maar als het hij gedaan heeft, dan zullen wij een eventuele schorsing accepteren.'

Het gebaar van Wilshere was niet het enige incident waar Wenger naar werd gevraagd tijdens de persconferentie. Na het laatste fluitsignaal kreeg zijn aanvoerder Per Mertesacker het immers aan de stok met Mesut Özil, die uit boosheid over het vertoonde spel weigerde de uitfans te bedanken. Mertesacker liet in woord en gebaar blijken daar niet blij mee te zijn.

Overigens bood Özil later op de avond wel zijn excuses aan. 'Sorry dat ik jullie niet bedankt heb', richtte hij zich tot de fans. 'Jullie zijn geweldig voor me geweest en hebben ver gereisd en veel geld uitgegeven om erbij te kunnen zijn. Ik was teleurgesteld over het resultaat en had jullie moeten bedanken zoals het bij Arsenal traditie is: of we nou winnen of verliezen.'

Volgens Wenger moet er niet te zwaar getild worden aan de Duitse onenigheid. 'Nee hoor. Het blijven Duitsers, die lossen het zelf wel op. Daar maak ik me geen zorgen over.' Ondanks de nederlaag is Arsenal overigens nog wel koploper in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen