City imponeert met productiviteit en thuisvorm

Met de 6-3 overwinning op Arsenal liet Manchester City andermaal blijken een serieuze titelkandidaat te zijn. De ploeg van trainer Manuel Pellegrini imponeert in eigen stadion en scoort er in de Premier League sowieso lustig op los.

City imponeert met productiviteit en thuisvorm

De productiviteit en de ongeslagen thuisreeks doet denken aan het kampioensseizoen van twee jaar geleden. In het seizoen 2011/2012 veroverde City op de slotdag op doelsaldo de landstitel ten koste van rivaal Manchester United. Na zestien speeldagen in dat seizoen had City al vijftig keer gescoord, nu staat het aantal City-goals op 47.

Manchester City is de enige ploeg die dit seizoen in thuiswedstrijden geen enkel punt aan de tegenstander liet. De 6-3 tegen koploper Arsenal was de achtste thuiszege op rij. Twee seizoenen geleden slaagde de ploeg er in om vijftien duels op rij in eigen stadion te winnen. Pas in de zestiende wedstrijd lukte het Sunderland een punt mee naar huis te nemen: 3-3.

In de acht eerste thuiswedstrijden in 2011 scoorde City 25 keer. Na het sextet goals tegen Arsenal hebben de thuissupporters nu al 35 keer kunnen juichen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen