Chung beschuldigt nu ook FIFA van 'verkiezingsfraude'

Reacties

Mong-Joon Chung is nog wat verder gegaan bij zijn aanval op de Aziatische voetbalbond (AFC). De Zuid-Koreaan, die voorzitter wil worden van de FIFA, haalt nu ook hard uit naar de wereldvoetbalbond.

Chung beschuldigt nu ook FIFA van 'verkiezingsfraude'

Chung brieste vorige week al dat de AFC het niet kan maken om de lidstaten op te roepen massaal op zijn concurrent Platini te stemmen. Nu is hij kwaad dat de FIFA hem niet steunt bij zijn beweringen over deze 'verkiezingsfraude'. Chung beschuldigt de wereldvoetbalbond er zelfs van dat er wordt gehandeld in strijd met zijn eigen morele waarden.

Chung drong vorige week bij de FIFA aan op onderzoek. De AFC zou volgens hem ongevraagd brieven hebben verstuurd naar bijna elke lidstaat. 'De meeste landen, waaronder China, Japan, Mongolië, India en Singapore, hebben die brief ontvangen. Zuid-Korea en Jordanië niet', zei Chung in een statement. Die beschuldigingen werden door de wereldvoetbalbond ongegrond verklaard, maar Chung zegt nu met afgeluisterde telefoongesprekken nieuw belastend materiaal te hebben.

Chung hoopt op 26 februari volgend jaar te worden verkozen als opvolger van Sepp Blatter. Eerder vonden volgens hem ook al soortgelijke lobbypraktijken plaats binnen de Afrikaanse confederatie (CAF). 'Maar de CAF heeft toen ingegrepen. Toen zijn er maatregelen genomen om de situatie recht te zetten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.