'FIFA-verkiezing dreigt meest beruchte ooit te worden'

Reacties

Chung Mong-Jung heeft zijn vermeende schorsing niet alleen afgedaan als onzin, maar de Zuid-Koreaanse kandidaat voor het FIFA-presidentschap ziet het als een bewijs van de 'manipulerende' wereldvoetbalbond. Hij vraagt zich af of er een eerlijke verkiezing mogelijk is.

'FIFA-verkiezing dreigt meest beruchte ooit te worden'

Voor Chung dreigde de gooi naar het FIFA-presidentschap op voorhand te mislukken. De ethische commissie van de wereldvoetbalbond zou de handel en wandel van de Zuid-Koreaan hebben bekeken en tot de conclusie zijn gekomen dat een schorsing voor vijftien jaar op zijn plaats is. Dat meldde het Duitse Welt am Sonntag.

In de ogen van Chung is de berichtgeving over zijn schorsing vanwege corruptie een nieuw bewijs dat de FIFA hem het leven zuur maakt in de jacht op de hoogste functie. De Zuid-Koreaan wordt naar eigen zeggen helemaal niet beschuldigd, laat staan dat er hem een lange schorsing boven zijn hoofd hangt.

'Het gevaar dreigt dat de verkiezing zodanig gemanipuleerd wordt dat het de meest beruchte verkiezingen ooit in de schaduw zet', aldus Chung, die daarbij onder meer wijst op het bewust lekken van informatie naar journalisten.

'Helaas zijn er meerdere aanwijzingen dat deze verkiezing zich ontwikkelt tot een nieuwe FIFA-affaire, waarbij zogenaamd vertrouwelijke informatie en beschuldigingen worden verspreid in de vorm van onbevestigde berichten, anonieme bronnen of inside-information.'

Chung is naast Michel Platini en Zico de derde kandidaat om op 26 februari te worden gekozen als opvolger van Sepp Blatter als president van de FIFA. Diverse andere kandidaten kondigden al aan een mee te willen dingen naar het FIFA-pluche, maar onduidelijk is nog of zij dat voornemen kunnen concretiseren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.