Chornomorets nadert PSV door late zege op Dinamo

Chornomorets Odessa is in Groep B van de Europa League op gelijke hoogte gekomen met PSV dankzij een 2-1 zege op Dinamo Zagreb. De Oekraïeners maakten de winnende treffer vlak voor tijd.

Het al uitgeschakelde Dinamo begon uitstekend aan de wedstrijd in Odessa. Na twintig minuten kwamen de Kroaten op voorsprong via Fatos Beciraj, op aangeven van Ivo Pinto. Lange tijd leek die treffer van de Montenegrijnse spits genoeg voor een stunt, maar twaalf minuten voor het einde kwam Chornomorets langszij door een doelpunt van Aleksey Antonov.

Daarbij bleef het niet, want in de extra tijd nam Anatoliy Didenko na een assist van Pablo Fontanello de 2-1 voor zijn rekening. Door dat doelpunt komt Chornomorets op zeven punten uit vijf wedstrijden, evenveel als PSV, op 12 december de tegenstander in Eindhoven. Doordat PSV op bezoek in Oekraïne op 3 oktober met 2-0 won, plaatst Chornomorets zich alleen voor de laatste 32 als het wint in het Philips Stadion.