Depay leidt met schitterend schot eerste EL-zege PSV in

PSV heeft zich op bezoek bij Chornomorets Odessa knap hersteld van de blamerende nederlaag in de eerste speelronde in de Europa League. Waar de Eindhovenaren twee weken geleden nog verloren van Ludogorets Razgrad (0-2), wonnen zij donderdagavond met dezelfde cijfers.

Depay leidt met schitterend schot eerste EL-zege PSV in

Met een prachtig geplaatst schot opende Memphis Depay al na dertien minuten de score in Odessa. De linksbuiten kwam knap naar binnen vanaf de zijkant en trapte de bal met uiterste precisie in de rechterbovenhoek achter doelman Dmytro Bezotoskyi. Lange tijd leek dat ook de enige treffer van de avond te blijven, maar vlak voor tijd bepaalde invaller Florian Jozefzoon de eindstand op 0-2.

Ondanks de knappe overwinning in Oekraïne kende de ploeg van trainer Phillip Cocu een rommelige voorbereiding op het duel. Waar de coach al enige tijd niet kan beschikken over de geblesseerden Georginio Wijnaldum en Karim Rekik, haakte Jorrit Hendrix vlak voor de aftrap ook af.

Mathias Zanka Jørgensen kreeg kort voor de aftrap te horen dat hij zou gaan starten. De Deen verving de geblesseerde Jorrit Hendrix.
Mathias Zanka Jørgensen kreeg kort voor de aftrap te horen dat hij zou gaan starten. De Deen verving de geblesseerde Jorrit Hendrix.

De centrale verdediger, die de laatste weken als stand-in fungeerde voor Rekik, kreeg tijdens de warming-up de bal na een uittrap van PSV-doelman Przemyslaw Tyton vol in het gezicht. Hendrix ondervond dermate hinder, dat hij zich moest laten vervangen door Mathias Zanka Jørgensen.

Daarentegen beschikte Cocu wel over het talentvolle aanvalstrio Zakaria Bakkali, Jürgen Locadia en Memphis Depay. De verdediging van Chornomorets had de handen vol aan de bewegelijke aanvallers. PSV was van kiet af aan de bovenliggende partij, maar had veel moeite door de stugge Oekraïense verdediging te komen.

Het was dan ook wachten tot de zestigste minuut voordat de Eindhovenaren, waar de centrale verdedigers Jeffrey Bruma en Zanka een prima wedstrijd speelden, opnieuw voor gevaar zorgden. De inzet van Bakkali was echter te slap en miste de juiste richting.

Waar PSV de wedstrijd bleef dicteren in het Chornomorets stadion, kwam de thuisploeg er zo nu en dan gevaarlijk uit in de counter. De meeste uitbraken werden vakkundig teniet gedaan door de oplettende Eindhovense defensie, terwijl ook doelman Tyton twee keer in actie moest komen. De Pool keerde de inzet van invaller Léo Matos op fraaie wijze, terwijl hij even later de bal na een schot van Sito Rierra uit de bovenhoek tikte.

De late 0-2 van Florian Jozefzoon stelde PSV's eerste overwinning van dit Europa League-seizoen definitief veilig. De ploeg van trainer Cocu bezet met drie punten de tweede plaats in Groep B. De achterstand op koploper Ludogorets bedraagt drie punten, terwijl nummer drie Chornomorets net als PSV drie punten heeft. Dinamo Zagreb, de volgende tegenstander van de Brabanders, staat puntloos laatste.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen