Chirurg verwacht terugkeer Falcao voor WK

Reacties

Radamel Falcao kan eind mei zijn rentree maken. Dat stelt Jose Carlos Noronha, de specialist die de spits van Colombia en AS Monaco twee maanden geleden opereerde. Falcao scheurde in januari een kruisband in zijn linkerknie.

Chirurg verwacht terugkeer Falcao voor WK

Daardoor komt het WK in gevaar, maar Noronha vertrouwt erop dat Falcao komende zomer in Brazilië kan uitkomen voor Colombia. 'Op dit moment kan hij nog niet voluit sprinten, kort draaien en afremmen, maar na na vier maanden is hij daar wel klaar voor. Als de MRI-scan dan geen ontstekingen aan het licht brengt en de nieuwe kruisband in optimale vorm verkeert, kan hij terugkeren op het veld', reageerde de chirurg woensdag,

En dat zou precies op tijd zijn, want dan heeft Falcao nog ruim twee weken om zich voor te bereiden op het duel met Griekenland. De eerste groepswedstrijd van Colombia op het WK wordt op 14 juni gespeeld. Daarna zijn Ivoorkust en Japan de tegenstanders in Groep C.

Noronha heeft een goede reputatie op het gebied van knieblessures. Zo zorgde hij ervoor dat Pepe snel genoeg herstelde van een kruisbandkwetsuur om in de zomer van 2010 deel te nemen aan het WK in Zuid-Afrika. De verdediger scheurde medio december 2009 de kruisband in zijn rechterknie af en exact vijf maanden en tien dagen later keerde hij terug in de Portugese selectie. Hij speelde uiteindelijk twee duels op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.