Afwezigheid Falcao laat zich voelen bij Colombia

Reacties

Colombia heeft in een oefeninterland met 1-1 gelijkgespeeld tegen Tunesië. Het teleurstellende resultaat valt niet los te zien van de absentie van Radamel Falcao, die sinds januari aan de kant staat met een zware knieblessure.

Afwezigheid Falcao laat zich voelen bij Colombia

Colombia maakte afgelopen jaar indruk door zich achter Argentinië als nummer twee van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het eerst sinds 1998 voor een WK-eindronde te plaatsen. Ook boekte het verdienstelijke oefenresultaten tegen België (2-0 winst in Brussel) en Nederland (0-0) en bezet het op de FIFA-wereldranglijst momenteel de vijfde plaats.

Dat alles gebeurde echter mét steraanvaller Falcao (foto). Tegen Tunesië ontbrak de spits van AS Monaco voor het eerst bij zijn nationale ploeg door de kruisbandblessure die ook zijn deelname aan het WK in gevaar heeft gebracht. Zijn afwezigheid viel Colombia zwaar, want tegen De Adelaars van Carthago scoorde alleen James Rodríguez uit een strafschop.

Een kwartier na de rake penalty van de aanvallende middenvelder van Monaco deed Tunesië echter al wat terug via Wahbi Khazri. Het betekende de voor Colombia teleurstellende eindstand, zeker toen centrumverdediger Luis Perea – in het verleden jarenlang actief voor Atlético Madrid - vlak voor tijd ook nog van het veld moest met zijn tweede gele kaart.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.