Suarez: 'Bang om hetzelfde mee te maken als Falcao'

Reacties

Het is Luis Suarez' grootste angst om in de tweede seizoenshelft een blessure op te lopen die hem het WK in Brazilië zou kosten. 'De waarheid is dat ik bang ben dat me hetzelfde overkomt als Radamel Falcao en Theo Walcott.'

Suarez: 'Bang om hetzelfde mee te maken als Falcao'

Falcao scheurde halverwege januari in een bekerduel van AS Monaco een kruisband in zijn linkerknie en dreigt daardoor het WK te moeten missen. Al blijven de artsen van de 27-jarige Colombiaanse spits hoop houden op een medisch wonder. Het zal hoe dan ook een strijd tegen de klok worden. Voor Arsenal-aanvaller Walcott geldt hetzelfde. Begin januari scheurde de Engelsman de voorste kruisband in zijn linkerknie.

'Dat heeft me aan het denken gezet', aldus Suarez. 'Maar je leeft in het heden en je doet altijd je best, dus je kunt er niet de hele tijd aan denken. Het WK is een unieke kans en we willen daar allemaal bij zijn, maar ik leg mijn focus nu liever op de Engelse competitie. Het moment om aan het nationale team te denken komt nog wel.'

Suarez is dit seizoen in grootste vorm bij Liverpool. De 27-jarige Uruguayaan is met 23 doelpunten in 21 competitiewedstrijden topscorer in Engeland. Komende zomer reist hij dus, mocht alles volgens plan verlopen, als een van de meest gevreesde spitsen af naar Brazilië. Daar is zijn land ingedeeld in Groep D met Italië, Engeland en Costa Rica.

Ten slotte werd Suarez ondervraagd over zijn gedrag, dat hem in het verleden nogal eens in moeilijkheden bracht. 'Ik heb maar twee fouten gemaakt in mijn carrière', verklaarde hij in het radio-interview. 'De eerste fout was het bijten van Otman Bakkal (destijds PSV, red.) in mijn Ajax-tijd, mijn tweede fout was toen ik Branislav Ivanovic (Chelsea, red.) beet. Daar heb ik mijn excuses voor aangeboden en daarmee is dat boek gesloten. Al die andere dingen waren een soort film, waar de mensen in Engeland in geloofden', besloot Suarez.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.