Chili domineert Dream Team, ballenjongen ziet kans

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Chili domineert Dream Team, ballenjongen ziet kans

• Het sterrenelftal van de strijd om de Copa América is bekendgemaakt door de organisatie. Winnaar Chili is hofleverancier met vijf spelers, terwijl verliezend finalist Argentinië drie spelers afvaardigt. Onder hen Lionel Messi. Bekijk hieronder Copa América Dream Team.

• In eigen land won Chili zaterdagavond de Copa América na een strafschoppenserie tegen Argentinië. Dat leverde een waar volksfeest op, waar zelfs president Michelle Bachelet in participeerde. Het is voor de eerste keer in de voetbalhistorie dat Chili een hoofdprijs pakt.

• Nog een opvallend moment uit de Copa América-finale. In de samenvatting van de eindstrijd is namelijk te zien dat een ballenjongen snel een selfie maakt met Lionel Messi als de Argentijnse sterspeler de nederlaag aan het verwerken is. Johan Cruijff zei het al: 'Ieder nadeel heeft zijn voordeel.'

'Ik moet kotsen van de houding van Internazionale. We hebben dagen moeten wachten op een teken van leven van de Nerazzurri. Ze werden pas wakker toen FC Porto interesse toonde. Hun tussenpersonen sturen me nu bedreigingen.'
Willy Ndangi, de vader van Gianelli Imbula, schetst een weinig rooskleurig beeld van Internazionale. Imbula koos uiteindelijk voor Porto, waar de Italiaanse topclub niet blij mee was.  (Journal du Dimanche)

De Engelse aanvoerder Wayne Rooney geeft ook buiten het veld het juiste voorbeeld. De aanvaller van Manchester United heeft namelijk een vakantie naar Las Vegas betaald voor masseurs Carlo Sartori en Steve Kemp. Toen hij voor het EK-kwalificatieduel met Slovenië een gesprek van Sartori en Kemp opving over hun vakantieplannen bood Rooney aan deze te betalen. Bovendien deed hij ook de suggestie om Rod Thornley, die lange tijd parttime werkte voor de nationale ploeg, mee te nemen. (The People)

• Tim Krul zal vandaag nog wel een keer met een glimlach terugdenken aan een jaar geleden. Toen ontpopte hij zich namelijk in de kwartfinale van het WK tegen Costa Rica tot nationale held. Krul kwam vlak voor tijd als invaller in het veld voor Jasper Cillessen met oog op de strafschoppenserie. Zijn reputatie als penaltykiller maakte de doelman van Newcastle United vervolgens meer dan waar.

Fiji heeft een record gevestigd met een 38-0 overwinning op Micronesia op de Pacific Games, waarop slechts spelers van jonger dan 23 jaar kunnen uitkomen. Daarmee speelt Fiji mogelijk het record van Australië, dat in 2001 met 31-0 van Amerikaans Samoa won, uit de boeken. Het is echter nog maar de vraag of deze prestatie van Fiji ook door de FIFA erkend wordt, aangezien het een jeugdtoernooi betreft.

• Tot zijn eigen ergernis heeft Cristiano Ronaldo een interview vroegtijdig moeten beëindigen. Zijn entourage fluisterde hem in om het vraaggesprek te stoppen toen de toekomst van Sergio Ramos bij Real Madrid besproken werd. Ronaldo merkte vervolgens op dat dit de taak was van zijn adviseurs en dat hij op deze manier 'te kijk gezet werd'. Bekijk de beelden hieronder zelf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.