Champions League-succes levert Bayern 65 miljoen op

Het toch al financieel zeer gezonde Bayern München heeft door de eindzege in de Champions League nog eens flink wat geld bijgeschreven gekregen. De 2-1 zege op Borussia Dortmund leverde de Beierse club vier miljoen euro aan extra premie op.

Champions League-succes levert Bayern 65 miljoen op

Daarmee komt de totale opbrengst uit de Champions League voor Bayern dit seizoen op 65 miljoen euro. Dat is overigens maar een klein deel van de totale grootte van de Champions League-kassa. Die heeft bij de UEFA dit seizoen voor ruim 910 miljoen gerinkeld. Dat is ruim honderdvijftig miljoen meer dan vorig jaar.

Net als Bayern kreeg Borussia Dortmund alleen al 6,5 miljoen voor het bereiken van de finale. Door de eindzege mogen ook de Bayern-spelers niet klagen. Ze ontvangen een winstpremie van naar verluidt tweehonderdduizend euro per persoon van de club, met nog meer in het verschiet. Zaterdag kan Bayern na het landskampioenschap en de Champions League-eindzege ook de nationale beker op zijn naam schrijven. VfB Stuttgart is in Berlijn de tegenstander.

RecordomzetZonder die eindzege heeft Bayern dit seizoen een recordomzet geboekt, vertelt voorzitter Karl-Heinz Rumenigge. 'Voor het eerst hebben we in een seizoen meer dan vierhonderd miljoen euro omzet gedraaid', stelt hij in Duitse media. 'Daar hebben de spelers een belangrijke bijdrage aan geleverd.'

Daarom heeft hij nog meer voor ze in het verschiet, zo verklapte de voorzitter. 'Als ze de derde hoofdprijs pakken, krijgen ze een recordpremie. Dat gun ik de spelers van harte. Het gaat naar verluidt om een totaal van zes miljoen euro aan premiegelden.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen