Dante: 'Robben wilde wraak nemen voor vorige finale'

De Braziliaan Dante had een dag na de Champions League-zege op Borussia Dortmund (2-1) lovende woorden over voor matchwinner Arjen Robben. De verdediger van Bayern München zag zijn ploeggenoot hoogstpersoonlijk revanche nemen voor de verloren finale van vorig seizoen tegen Chelsea (na het nemen van strafschoppen).

Dante: 'Robben wilde wraak nemen voor vorige finale'

'Robben wilde wraak nemen voor de finale van vorig jaar', aldus Dante in gesprek met ESPN. 'Hij maakte de winnende treffer vlak voor tijd. Ik ben blij voor Arjen, de fans en de club. Bayern probeerde de Champions League de laatste vier jaar al te winnen, maar is er nu eindelijk in geslaagd.'

Robben miste in de reguliere speeltijd een penalty in de finale van 2012 tegen Chelsea. Die misser werd de rappe flankspeler een tijd lang nagedragen door de kritische supporters van Bayern. Nu, een jaar na dato, werd de aanvaller uit Bedum de held van de avond en rekende hij definitief af met zijn finale-syndroom.

In het miljoenenbal verloor Robben al twee keer de eindstrijd, terwijl hij in 2010 de WK-finale verloor van Spanje (1-0). Ook in die wedstrijd had de ex-speler van Real Madrid, Chelsea, PSV en FC Groningen de winnende treffer op zijn schoen, maar de teen van Spanje-doelman Iker Casillas voorkwam een heldenrol.

'Arjen heeft het niet makkelijk gehad de laatste jaren', vertelt Dante, die zelf ontsnapte aan een tweede gele kaart bij het veroorzaken van de strafschop. 'Maar hij werkt elke dag hard en heeft deze titel absoluut verdiend. Robben is een geweldige speler', besluit de sterkhouder in de Bayern-defensie.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen